Afbeelding

Verborgen armoede in Hellevoetsluis

Actueel 422 keer gelezen

In deze steeds harder wordende maatschappij zijn er gelukkig nog steeds mensen die echt geraakt zijn wanneer het een ander slecht gaat, en sommigen doen daar ook daadwerkelijk wat aan. Een van hen is Carola uit Nieuwenhoorn.

"Wanneer ik in mijn naaste omgeving maar ook bijvoorbeeld op Facebook zie hoeveel mensen het moeilijk hebben, gaat me dat aan mijn hart; zeker nu met de kerst" Ze vertelt hoe belangrijk ze het vindt om deze mensen net dat extra beetje steun te geven, met iets heel praktisch; een boodschappenpakket. Door de boodschappen die ze krijgen besparen ze wat geld waardoor ze ook eens een keer iets leuks kunnen kopen voor de kerst. "Er zijn gewoon nog teveel mensen die na het betalen van hun rekeningen niet eens genoeg overhouden om fatsoenlijk te eten, laat staan iets extra's te kopen. Dat moet toch niet kunnen?!" zegt Carola

Veel naastenliefde
"Ik heb via diverse "0181-hoeken" (facebook groepspagina's waar spullen weggegeven, geruild of voor een klein prijsje verkocht worden) oproepen gedaan en aan mensen gevraagd of ze misschien boodschappen zouden wilden doneren. De reacties waren overweldigend! Echt geweldig om te zien hoeveel naastenliefde er blijkbaar toch nog bestaat. Toen we (mijn vriend Jan en ik) deze actie begonnen hoopten dat we vier pakketten weg konden geven, dat zijn er uiteindelijk 15 geworden! In de pakketten zat van alles: groente, maaltijdpakken, pasta, veel lekkers voor de kinderen, maar ook bijvoorbeeld douche artikelen. Ieder pakket was anders, maar met een aantal dingen gemeen: een rollade, een grote zak uitdeelchips , chocomelk met slagroom en vis. "Het uitkiezen wie de pakketten mocht ontvangen was moeilijk. De oproep heb ik gedaan op een groep met 200 leden, ruim 60 hebben zich aangemeld, allemaal met hun eigen verhaal. Dat zegt toch wel genoeg..

Met het ophalen van de pakketten heb ik zelfs mensen huilend aan de deur gehad, dat is toch eigenlijk vreselijk?! Ik ben enorm blij dat ik iemand zo gelukkig heb kunnen maken; maar nogmaals: dit moet toch eigenlijk niet nodig zijn? Zelf wil ze absoluut niet met haar achternaam of foto in de krant, daar is ze heel kort over; "het gaat niet om mij" Wel wil ze graag iedereen bedanken die heeft geholpen dit voor elkaar te krijgen. Met name de Plus Trommel voor het geven van de tassen en dat er bij hen een box staat waar de zegeltjes voor het Plus-boodschappenpakket ook gedoneerd kunnen worden, waardoor Carola in februari hopelijk nog meer pakketten weg kan gaan geven.

Ook is ze enorm blij met de gulle gift van visvijver De Zalmforel uit Geervliet waar de ontvangers van het pakket mochten kiezen tussen heerlijke gerookte meerval of zalmforel; " Ben als een kind zo blij" roept een van de ontvangers, "wat een luxe deze kerst!"

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant