Positieve ervaring
Positieve ervaring

BROEM-dag in Hellevoetsluis wederom een succes

Actueel 145 keer gelezen

Op donderdag 26 november hebben zo'n zestig 60-plussers vrijwillig deelgenomen aan de BROEM-cursus in Hellevoetsluis. BROEM staat voor "Breed Overleg ouderen En Mobiliteit".

foto: Wil van Balen

De BROEM-cursus is een rijvaardigheidstraining voor ouderen, georganiseerd door Veilig Verkeer Nederland. De cursus was niet bedoeld als examen, maar als opfriscursus en bijscholing. De cursus is al meerdere malen georganiseerd en was wederom een succes.

Verkeerstheorie
Er werd onder andere aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Dat viel nog niet altijd mee; diverse verkeersregels zijn in de afgelopen jaren gewijzigd en oudere verkeersdeelnemers zijn daar niet altijd helemaal van op de hoogte. Ook deden de deelnemers mee aan de oog- en gehoortest. Verder maakten ze een rit in de auto met een begeleider. Niemand van de deelnemers heeft een negatief rij-advies gekregen.

Positieve ervaring
De deelnemers gaven achteraf aan een hoop bijgeleerd te hebben. Deze positieve ervaring is aanleiding om in 2016 mogelijk twee dagen te organiseren, de eerste in april of mei.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant