Weer een mooi bedrag  voor Parzival
Weer een mooi bedrag voor Parzival

Sporten voor Parzival

Actueel 398 keer gelezen

Het initiatief van familieleden en vrienden van woonvoorziening Parzival om letterlijk een dak te realiseren voor het pand is voor velen reden om zich flink in het zweet te werken. Zaterdag werd er weer gesport voor Parzival.

Evelien Holleman en Wil van Balen

Woonvoorziening Parzival zal ruimte gaan bieden aan 8 jongeren die intensieve zorg nodig hebben. Althans als de €75.000 euro die nog nodig is om het dak er op zetten er komt. Een van de toekomstige bewoners is Stef. Ellen Raijer, tante van Stef en docente lichamelijke opvoeding aan het RGO in Middelharnis kwam met het plan om ook in Hellevoetsluis geld op te halen voor Parzival. Met haar school wist ze al ruim 1343 euro op te halen. Omdat ze zelf wekelijks met Gina Sandifort sport was de link snel gelegd. Gina kwam zelf gelijk met een goed plan om dit vorm te geven.

Gina Sandifort van Let's Go Sport en Ellen Raijer hebben met hun deelnemers 550 euro opgehaald voor het goede doel door te sporten. Eigenlijk zou Stef zelf de cheque in ontvangst komen nemen maar omdat hij uit logeren was namen zijn vader en zus honneurs waar.

De groep deelnemers sportte om en in restaurant Fortezza. Een groep deed in de ruimte boven het restaurant mee aan een yogales onder leiding van yogalerares Dineke van Winden. Hoewel het een rustige les was, was het voor sommige onervaren yogabeoefenaars best pittig. De opa en oma van Stef  deden ook mee. "We zijn bij elkaar 150 jaar', vertelde Stefs opa gekscherend. Waarvan hij zelf 77 voor zijn rekening neemt. En een allereerste yogales ooit.

De andere groep was buiten bezig met een intensieve bootcamp voor sommigen was het echt zwaar. Terwijl het voor andere doorgewinterde bootcampers bijna routine was omdat ze wekelijks (soms meerdere keren) aan een bootcamp training meedoen. Bootcamp Club ZHE doneerde overigens ook 200 euro zodat het totaal op een mooi bedrag van 550 euro uitkwam.

De acties die voor Parzival spontaan zijn georganiseerd zijn hartverwarmend. Ellen Raijer: "Je moet eigenlijk af en toe eens aan zoiets mee doen dan zie je dat de wereld zo rot nog niet is." Inmiddels is er ruim 30.000 euro opgehaald, maar donaties voor Parival blijven hard nodig. Kijk op www.parziaval.kentaa.com voor meer informatie.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant