Deze artikelen zijn houdbaar en erg welkom
Deze artikelen zijn houdbaar en erg welkom

Winkelactie Voedselbank op 27 november

Actueel 159 keer gelezen

Op vrijdag 27 november houdt de Voedselbank Hellevoetsluis de jaarlijkse grote winkelactie bij de supermarkten in Hellevoetsluis. Jumbo Jachthoorn en Lidl Struytse Hoeck doen deze keer niet mee

De winkelactie is voor ons van levensbelang en we hopen dat u het weer samen met onze vrijwilligers tot een groot succes maakt. Zonder deze winkelacties zouden wij als Voedselbank Hellevoetsluis onvoldoende producten hebben om het hele jaar door en iedere week te kunnen voorzien in een redelijk voedselpakket. Het aantal huishoudens en daarmee ook het aantal pakketten voor Hellevoetsluis schommelt zo net onder de 200. Hieronder bevinden zich ook een flink aantal alleenstaande moeders en gezinnen met kinderen. Nu de feestdagen er weer aankomen met alle gezelligheid en lekker eten dat daarbij hoort, willen we er voor zorgen dat ook diegenen die onvoldoende eten kunnen kopen, in deze periode wat ruimer van levensmiddelen kunnen worden voorzien. In Nederland zijn bijna 160 lokale voedselbanken actief waar zich wekelijks bijna 10.000 vrijwilligers voor inzetten. Bijna 100.000 mensen en zo'n 37.000 huishoudens zijn afhankelijk van de voedselbank. 1 op de 9 kinderen in Nederland leeft in armoede. We zijn dus voorlopig nog lang niet af van de voedselbanken!

Armoede neemt nog steeds toe
De armoede in Nederland neemt nog eerder verder toe dan af. En dit terwijl de vijver waarin de voedselbanken moeten vissen om aan voldoende voedsel te komen zeker niet groter wordt. We worden daarom gedwongen om steeds meer hengels uit te zetten om voldoende vis binnen te halen! Gelukkig zijn in Nederland heel veel mensen begaan met de minder bedeelden en het aantal stichtingen daarop gericht, neemt nog steeds toe. Maar hoe nodig en goed bedoeld ook, dit kan ten koste gaan van de voedselbanken die alle zeilen moeten bijzetten om de allerarmste in Nederland wekelijks van een pakket te voorzien.

Dit jaar is weer bewust gekozen om de actie vóór alle feestdagen in december te houden. Het valt namelijk niet mee met alle drukte en beschikbaarheid van de vrijwilligers om in 1 keer bij alle supermarkten een winkelactie te houden. Naast de actie zelf vraagt het weer heel veel tijd en inzet om alle levensmiddelen die gedoneerd worden, ook af te voeren, uit te sorteren en op te slaan. Alles bij elkaar een aardige klus en het betekent weer dagen hard werken. De winkelactie kan daarom ook maar 1 dag worden gehouden en niet meerdere dagen, hoe graag we dit ook zouden willen.Als u ons niet wilt missen, plan u boodschappen dan op komende vrijdag 27 november! U kunt dan weer een steentje bijdragen door 1 of meer levensmiddelen te doneren aan de vrijwilligers die u bij de ingang van de winkels zult tegenkomen. Voor meer informatie over de voedselbank kunt u kijken op www.hellevoetsluis.voedselbankennederland.nl. Tot ziens in de winkel en alvast bedankt voor uw hulp!

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant