Lisanne Veenendaal: meerdere toegiften
Lisanne Veenendaal: meerdere toegiften

Voor de tiende keer: Open Podium

Actueel 228 keer gelezen

Voor de tiende keer alweer werd afgelopen zondag een Open Podium gehouden, georganiseerd door Els Huurman, die ook de presentatie voor haar rekening nam. De nieuwe locatie: het theatercafé van Twee Hondjes blijkt precies die intieme sfeer te creëren die perfect bij een gemengd programma van poëzie en muziek past. Zowel de vele tientallen aanwezigen als alle andere betrokken deelden de mening dat het een geweldige middag was, die bovendien ook gratis toegankelijk was. Gratis cultuur zonder subsidie in Hellevoetsluis...En cultuur was het zeker. Na een indrukwekkend optreden van Lisanne Veenendaal zong de sterren van de hemel en kon haar optreden niet zonder toegiften afsluiten. De ex-buschauffeur Tim Bootsman las verhalen voor uit zijn laatste boek 'Busschrijvingen' en zijn droogkomische wijze van vertellen hield de aandacht van het publiek goed vast.

Grades of Colour
Een absolute verrassing was het optreden van de groep Grades of Colour waarbij de geweldige zangeres Marianne Venneman een hoofdrol vervulde. Je vraagt je echt af waarom een dergelijke act niet op grotere podia staat. Bandleden Martin, Johan en Hans staan als een huis met hun brede muzikale ervaring. Een genot om te zien en te horen en mogelijk een vaste waarde in het programma waar muziek en poëzie samenkomen.

Na eerst in de Kunstuitleen te hebben gestaan doet het Open Podium in het Theatercafé gezelliger, beter en vooral professioneler aan. Voor wie het miste een geruststellende gedachte: De tiende keer was niet de laatste keer want eind november is er weer een Open Podium in het Theatercafé van Twee Hondjes...

voorlezen uit 'Busschrijvingen'
Grades Of Colour
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant