Nieuwe organisatie zorgt voor vuurwerk
Nieuwe organisatie zorgt voor vuurwerk

Stichting Vestingdagen krijgt meerjarensubsidie

Actueel 312 keer gelezen

Burgemeester en wethouders hebben  besloten stichting Vestingdagen Hellevoetsluis een subsidie toe te kennen voor 2017 en 2018. Eerder verstrekte de gemeente al de benodigde bijdrage voor 2016. Het bestuur van de stichting verzocht de gemeente dit ook voor de eerstvolgende jaren toe te zeggen.

Het college  heeft zich gebogen over het meerjarenplan dat op verzoek van de gemeente door de stichting werd opgesteld. In het plan wordt al een tipje van sluier van de 'nieuwe' Vestingdagen opgelicht.
Nu de Koningskade in gebruik is genomen, wil de stichting met verschillende activiteiten tijdens het evenement de bezoeker door de gehele Vesting leiden.  Van Museumkade, Brandweermuseum, Oostzanddijk, Oostkade naar het Zuidfront en Land van Paling en van Vuurtoren, verdedigingswerken, Molenstraat en de burgemeester vd Jagtkade naar het Droogdok Jan Blanken. De Stichting wil een evenement neerzetten waarin de successen uit het verleden (Vesting en Vestingdagen) samenkomen met nieuwe mogelijkheden en wensen. Tijdens de laatste Vestingdagen is er al gelobbyd voor de invulling voor de komende jaren, waarbij het terugkeren van stoom op het Zuidfront de grote wens is.

Wethouder Peter Hofman: "Het is goed om dit evenement voor de komende drie jaar te ondersteunen. Dit geeft de stichting een sterkere positie bij onderhandelingen met derden. Sponsoren zijn daarnaast vaak eerder bereid zich te binden aan een evenement dat meerdere keren wordt georganiseerd. Inmiddels hebben zich al diverse vrijwilligers aangemeld om weer mee  te werken aan Vestingdagen, dat vinden wij zeer positief!"


 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant