Afbeelding

Patrick van Dorp wil met OHVV meedoen voor de prijzen

Actueel 477 keer gelezen

Oudenhoorn– OHVV heeft zich na de 2-0 (0-0) overwinning tegen Blijdorp met doelpunten van Raymond Berkman en Jarno Huisman achter het punten morsende Excelsior '20 genesteld op de gedeelde tweede plaats van de derde klasse D. Patrick van Dorp behoort samen met mannen als Michiel Tange en Slavisa Milojevic tot de pijlers, die de club van trainer Rafael Andrade naar omhoog moeten stuwen.

Door Dan Rolandus

'De doelstelling is een periodetitel pakken en dan zien we wel of we de doelstelling kunnen aanpassen', wil Patrick van Dorp, die bij de Oudenhoornaars bezig is aan zijn vijfde seizoen, niet al te hoog van de toren blazen. 'We zijn gedegradeerd uit de tweede klasse en ik merk dat het verschil met de derde klasse qua voetbal best groot is. Dus zullen we elke week vooral strijd moeten leveren om tot een optimaal resultaat te komen. Tegen Blijdorp was het niet goed, maar we pakten wel drie punten. Je zult elke week bij de les moeten blijven, want alles zit zo dicht bij elkaar, dat je bij een misstap zomaar kunt afhaken.' De 33-jarige Patrick van Dorp, dia na een jeugdperiode bij SC Botlek, Spijkenisse, Hekelingen en de senioren van SCO '63 en PFC in 2011 bij OHVV belandde, beleefde zijn finest hours bij SCO '63. 'We speelden in de vierde klasse en Martin Klomp was er trainer. We promoveerden in het eerste jaar via de nacompetitie naar de derde klasse, bleven ondanks een periodekampioenschap derdeklasser, maar werden in 2008 kampioen en behaalden in 2009 meteen een periodetitel in de tweede klasse. Dat was een schitterende tijd met spelers als Richard Elzinga (De Fries, die in de eredivisie speelde voor FC Groningen, SC Cambuur en Sparta en nu trainer is van DBGC, DR) en Danny Kraijema.' De Spijkenisser bleef smaken aan het succes, want ook bij PFC viel hij met een periodetitel in 2010 met de neus in de boter. 'We speelden onder Rob Vuik vaak nacompetitie. Je wil natuurlijk zo hoog mogelijk spelen, maar gezelligheid in het team is een groot goed waar ik waarde aan hecht. PFC was een echte vriendenclub.' Patrick van Dorp verkaste in 2011 naar OHVV en promoveerde na twee nacompetities onder trainer Peter Marcel Nauta in 2013 naar de tweede klasse. 'De promotie met OHVV zal ik niet snel vergeten, want ik schoot de ploeg tegen SVV in Schiedam in de verlenging naar de tweede klasse', beschreef Patrick van Dorp één van de hoogtepunten uit zijn voetbalcarrière. 'We zijn toen op het onderlinge doelsaldo gepromoveerd, want thuis verloren we met 0-1 van SVV. Ik heb het nog steeds naar mijn zin bij de club. Ondanks de degradatie ben ik blij dat iedereen bij OHVV is gebleven. Het probleem dat we zijn gedegradeerd lag in het feit dat we geen afmaker hadden. Ik was met 14 doelpunten topscoorder, dat moet als middenvelder natuurlijk niet kunnen', erkende Van Dorp het scoringsprobleem bij de club. 'Het onvermogen heeft ons uiteindelijk opgebroken.'

Ambitie

Patrick van Dorp hoopt het verloren terrein in de tweede klasse weer te herwinnen, maar weet dat het in deze zware competitie een lange en moeilijke weg zal worden. 'Wat mij betreft gaan we voor promotie', sluit de logistiek medewerker van groothandel De Klok Autobanden af. 'We zullen in elke wedstrijd tot het gaatje moeten gaan. Door hard te werken kan je boven jezelf uitstijgen en dat is denk ik wat we met z 'n allen willen.' OHVV kende met drie overwinningen uit vier wedstrijden een goede seizoenstart. Dat de derde klasse D een spannende competitie gaat worden verraadt de stand op de ranglijst waarin alle ploegen inmiddels met puntenverlies te kampen hebben gekregen. 'Ik denk dat iedereen in deze afdeling van elkaar kunt winnen, dus zal het wekelijks bikkelen worden.' OHVV speelt aanstaande zondag in Schiedam tegen Kethel Spaland.
OHVV: Rick Groenendijk; Davey van Velzen (75. Michiel Tange), Rick Hopman, Slavisa Milojevic, Chris Peters; Patrick van Dorp; Thomas Biesheuvel (75. Johan van der Ham), David Keijzerwaard, Leon Wageveld; Raymond Berkman (50. Yannick Ponit), Jarno Huisman.

 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant