Winst voor HC Voorne
Winst voor HC Voorne

Hockeysters HC Voorne boeken eerste verwinning

Actueel 109 keer gelezen

Hellevoetsluis- De hockeysters van HC Voorne hebben met een klinkende 5-1 (2-1) overwinning tegen Evergreen de eerste seizoenzege te pakken. De Hellevoetsen bezetten de zesde plaats in de derde klasse B.

'De ploeg heeft mentaal een topprestatie geleverd', stelde coach Gidius Lankhorst de belangrijke overwinning van de staartwedstrijd. 'De kansen die we kregen werden nu wel benut. Daarbij komt dat de speelsters niet alleen keihard hebben gewerkt, maar, vooral in de tweede helft, ook goed hebben gespeeld.' Marlies Luesing uit een uitgebalanceerde aanval en Karlijn Westerhof uit een fraai velddoelpunt bogen de achterstand om in een 2-1 voorsprong. De Hellevoetsen gaven onder leiding van de nieuwe aanvoerster Marloes Ravenslchag ook in het tweede deel vol gas. Sophie Schinkel, Shaquille Warren en Brittney Hoogerwaard bepaalden uit fraaie velddoelpunten de eindstand op 5-1. 'Het was een fraaie overwinning, maar we zullen meer rendement uit de stafcorner moeten halen', uitte Lankhorst toch nog een kritiek detail. Joyce Homburg speelde in het centrum van de defensie een uitstekende wedstrijd. HC Voorne gaat aanstaande zondag op bezoek bij Barendrecht.

HC Voorne (vrouwen): Ira van Gastel; Marloes Ravenschlag, Joyce Homburg, Melissa van Keulen, Marlou Jonkees; Emma Westerhof, Frederique Faasen, Sophie Schinkel; Shaquille Warren, Karlijn Westerhof, Brittney Hoogerwaard. Marlies Luesing, Rozemarijn Schraven, Sacha Valentijn en Roxan Kuiper kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant