Piet en Postbode zijn een stelletje
Piet en Postbode zijn een stelletje

Nieuwe Sinterklaasfilm Voorne-Putten

Actueel 1.654 keer gelezen

Na het enorme succes vorig jaar van de film 'Sinterklaas en de Gemene Barones' komt er ook dit jaar weer een spannende sinterklaasfilm uit: Sinterklaas en het Gouden Hart. Ook deze film is in zijn geheel opgenomen op Voorne-Putten. Op dit moment zijn de opnames nog in volle gang. Zo is er onlangs bijvoorbeeld in Rockanje gefilmd en momenteel is de Affuitloods in Hellevoetsluis de locatie voor de spannende finale van de film. Hierna volgen nog 3 opnamedagen en dan is het aan de montage afdeling om er iets moois van te maken.

David Slob
"Werd de film vorig jaar nog gemaakt in samenwerking met 0181TV, dit jaar draaien we de film geheel in eigen beheer" vertelt David Slob. David is de man achter FantastiX Productions & Entertainment. Dit bedrijf houdt zich bezig met het organiseren en verzorgen van entertainment op grote evenementen. Tevens het ontwikkelen van concepten voor evenementen. Zo was David in augustus nog betrokken als mede-organisator van Montmartre aan het Haringvliet. "We willen het succes van Sinterklaas en de Gemene Barones niet alleen evenaren, maar eigenlijk gewoon overtreffen. In januari zijn wij al begonnen met de voorbereidingen van de film en de weekenden van september zijn bedoeld voor het draaien van de film. Dat zijn lange draaidagen van meestal ruim 17 uur. Er gaat behoorlijk wat werk in zitten; maar dat is allemaal de moeite waard. Wanneer wij straks bij de premiere in theater Twee Hondjes de kinderen weer op de stoelen zien staan, weten we precies waarvoor we het allemaal gedaan hebben"

Vrijwilligers
"De film wordt in zijn geheel door vrijwilligers gemaakt. Dus niet alleen de acteurs en de figuranten maar ook alle technische mensen, kleedsters, visagisten, noem het maar op. Wij kunnen onze dank niet genoeg uitspreken naar de mensen die ons allemaal belangeloos hun diensten aanbieden"

Het verhaal
Over het verhaal wil men nog niet al te veel kwijt; het moet natuurlijk wel spannend blijven. Maar er wordt in het volgende rijmpje een tipje van de sluier (in dit geval de mijter) opgelicht:

Er is een groot probleem ontstaan
Marja Kettel heeft haar boeventaak nog steeds niet voldaan.
De spaarpot van Sinterklaas, is dit jaar het doel.
De spanning loopt hoog op, wat een angstaanjagend gevoel.
Gelukkig zijn daar de pieten, ik tel er wel drie.
Steken zij een stokje voor het kwaadaardig genie?

De film komt ook op DVD uit; iets waar het productie team heel trots op is. Op 22 november zal de premiere plaats vinden in theater Twee Hondjes. Verder nieuws over de ontwikkelingen rondom Sinterklaas en het Gouden Hart is te lezen op de facebook pagina: https://www.facebook.com/sintfilmvoorne.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant