De vrijwilligers van het Zondagteam
De vrijwilligers van het Zondagteam

Nieuw seizoen start in de bibliotheek

Actueel 146 keer gelezen

In de maand oktober start het nieuwe activiteitenseizoen in de Hellevoetse bibliotheek. Dat betekent dat de gezellige zondagmiddagen en woensdagochtenden ook weer terug komen.

Allebei de activiteiten laten zien dat de bibliotheek nog steeds de gezelligste huiskamer van Hellevoetsluis is met veel interessante items als films, lezingen, muziek, interviews en nog veel meer. Er is een vast team van vrijwilligers die u bij het bezoeken van deze ochtenden en middagen bijstaan.

De zondagmiddagen zijn ontstaan om mensen die zich op zondag extra eenzaam voelen de gelegenheid te bieden, warmte en gezelschap te vinden met bovendien interessante onderwerpen.

De maand oktober
Zondag 4 oktober kunt u alles te weten komen over Feng Shui: wat het is en hoe je op deze klassieke manier je huis in kunt richten om je beter te gaan voelen. Germaine Compier. internationaal ervaren zangeres en actrice, geeft op woensdag 7 oktober een lezing over 'Zing je fit'. Heeft u altijd al eens op zangles willen gaan, ontdekken of er meer in uw stem zit of gewoon íets meer dan alleen onder de douche kunnen zingen ? Kom dan luisteren naar deze lezing, waarin wordt uitgelegd leert hoe uw stem werkt, waar uw ademsteun zit en hoe u uw adem goed leert gebruiken. Op 21 oktober kunnen de kids weer terecht in de bibliotheek om uilenballen uit te pluizen.

De maand november
De maand begint spectaculair op woensdag 4 november met een lezing van meesterverteller Arie v/d/ Ban over zijn Historyland, waar geschiedenis en educatie samen komen. Van Dinosaurussen en mammoeten en hoe die van hier tot Engeland konden lopen over eindeloze grasvlaktes, maar ook over de meer recente geschiedenis en hoe dicht Historyland bij de natuur staat door bijzondere projecten. Op 8 november is wethouder Margriet den Brok gast op de zondagmiddag. Zij praat met Leo Blok ( Groot Hellevoet) over het nieuwsaanbod van die week en wat haar verder bezig heeft gehouden.

De laatste maand van het jaar
Op woensdag 2 december gaat de KoffiePlus ochtend over de archeologie van Voorne Putten. Een complete reis door de tijd waarin u alles wordt verteld over vondsten en vindplaatsen in de regio rond Hellevoetsluis.Op zondag 13 december treden de Lighthouse Singers op in de bibliotheek voor een feestelijk concert. Op zondag 20 december kunt u in de bibliotheek al vroeg met de Kerst beginnen met een mooie kerstfilm.

Wekelijkse aankondiging
Omdat we niet verwachten dat u dit allemaal onthoudt, plaatsen we wekelijks in Groot Hellevoet een aankondiging van wat er die week op de zondagmiddag in de bibliotheek te doen is.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant