Burendag 2014
Burendag 2014

Met elkaar voor de buurt

Actueel 62 keer gelezen

Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 september kunnen er in het teken van Burendag weer allerlei activiteiten worden georganiseerd door en voor buurtbewoners.

Het Oranjefonds heeft hiervoor dit jaar landelijk 1 miljoen beschikbaar gesteld.   Iedere buurt die iets organiseert, kan om de bijdrage van € 450,00 vragen. In Hellevoetsluis is er al actief op ingesprongen en zijn er diverse aanvragen bij het fonds gedaan. Op=op, dus heeft u nog een mooi idee voor uw wijk? Wees er snel bij en meld  uw initiatief aan!

Ook bij u?
Leuk om mee te helpen bij een activiteit in de buurt? Er zijn aanmeldingen binnen van verschillende organisaties en straten. De Turkse werknemersvereniging, Stichting Pameijer aan de Gruttostraat en de Repel gaan in en om hun gebouwen een en ander opfleuren. Bewonersvereniging het Ommetje zorgt in de Ploegschaar voor verschillende activiteiten. Bij de kinderboerderij is het thema Groei en bloei, leuk om te zien hoe zij daar invulling aan geven. Aan de Spiering kunnen bewoners genieten van een high-tea in de gemeenschapstuin.

Buurtaanpak
De buurtaanpak Dorp en Hoonaart is vlak voor de zomer afgerond. Bewoners daar organiseren daarom een groot feest op Burendag, waarop ook de speeltuin officieel wordt geopend.  Wethouder van Lith presenteert daarnaast aan bewoners van de Melkweg-Kosmos-Zenit het voorlopig ontwerp van de Buurtaanpak aldaar. Dit ontwerp bestaat o.a. uit een nieuw groen- en wegenplan voor de wijk.

De activiteiten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen, deze vindt u terug op de site van het Oranjefonds,  www.oranjefonds.nl.  Sommige zaken zijn uitgesloten. Zo is de bijdrage gebruiken voor eten en drinken niet toegestaan. Als gemeente vinden we echter dat dit geen belemmering mag vormen bij het organiseren van uw activiteit. We bieden daarom initiatiefnemers de mogelijkheid om bij het wijkbeheer een extra bijdrage tot € 250,00 aan te vragen. 

Uit de krant