Afbeelding

Schoonste strand van Nederland-verkiezing

Actueel 263 keer gelezen

Regio - De strijd om de titel Schoonste Strand van Nederland is weer begonnen. ANWB-inspecteurs en strandbezoekers stellen een top 10 van de schoonste stranden in Nederland samen. Strandbezoekers kunnen een stemmen op één van de vijftig badplaatsen uit een lijst van vijftig verspreid over de vier kustprovincies: Zuid-Holland, Zeeland, Noord-Holland en Friesland.

Strandprovincie Zeeland is al jaren de schoonste – in 2014 gewaardeerd met een 9,6 – maar ook Friesland (9,3), Zuid-Holland (9,2) en Noord-Holland (9) scoren goed. De cijfers zijn een combinatie van bevindingen van ANWB-experts die de stranden inspecteren en stemmen van het publiek. De inspecteurs zien een stijgende lijn op de schaal van schoon: steeds meer stranden scoren 'zeer goed'.

Stemmen!
De schoonste strand verkiezing is een initiatief van NederlandSchoon. Op schoonstestrandverkiezing.nl kunt u uw favoriete strand beoordelen. U geeft een cijfer aan de strandopgang, de hoeveelheid afvalbakken en of dit voldoende is en hoe schoon u het strand in het algemeen vindt. Stemmen kan tot en met donderdag 13 augustus. Door te stemmen maak je kans op mooie prijzen. Behalve het Schoonste Strand van Nederland, is er ook de prijs voor het Schoonste Strand van de Provincie en de Innovatie Award.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant