Eind dit jaar locatie nieuw zwembad bekend
Eind dit jaar locatie nieuw zwembad bekend

College kiest voor nieuw zwembad in Hellevoetsluis

Actueel 231 keer gelezen

Het Hellevoetse college van B&W heeft laten onderzoeken wat de toekomstmogelijkheden voor een zwembad in Hellevoetsluis zijn. Aanleiding voor het onderzoek is dat het huidige zwembad De Eendraght bijna 40 jaar oud is en al meerdere keren gerenoveerd is. Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat nieuwbouw in maatschappelijk en financieel opzicht voordeliger uitpakt dan renovatie. Het college van B&W wil daarom inzetten op de bouw van een nieuw zwembad. De locatie van dit zwembad is nog niet bekend.

Nieuw zwembad
Naast de financiële voordelen zijn er nog meer voordelen aan nieuwbouw. Zo heeft een nieuwbouwzwembad een langere levensduur dan een gerenoveerd zwembad. Ook zorgt nieuwbouw voor een modernere accommodatie, en kan het bad beter afgestemd worden op de huidige en toekomstige zwembehoefte. De bezoekersaantallen zullen bij een nieuw zwembad waarschijnlijk hoger uitvallen dan bij een gerenoveerd zwembad. De kans op onplezierige verrassingen is kleiner; bij renovatie blijft sprake van een oud gebouw, waar iets aan kan mankeren.

Locatie
Wethouder Hans van Lith: "Op alle fronten wijst het onderzoek uit dat nieuwbouw de voorkeur geniet boven renovatie. Het college wil daar dan ook voor gaan. We vinden een zwembad een belangrijke voorziening voor de inwoners van Hellevoetsluis. Nu moeten we gaan bekijken wat de meest geschikte locatie is. Daar nemen we nog even de tijd voor. We kijken namelijk  niet alleen naar het zwembad, maar ook naar andere belangrijke voorzieningen voor onze stad. We werken in de tweede helft van dit jaar aan een strategische visie over de plek waar voorzieningen in Hellevoetsluis het beste passen. Naast het zwembad wordt daarbij ook naar voorzieningen zoals een medisch centrum, bioscoop en het winkelcentrum gekeken. Eind is dit jaar die visie klaar. Dan weten we ook welke locatie we het meest geschikt vinden voor het zwembad."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant