Wil van Balen zette Brenda met de 2-jarige peuter op de foto. Vanwege de privacy is het meisje onherkenbaar gemaakt.
Wil van Balen zette Brenda met de 2-jarige peuter op de foto. Vanwege de privacy is het meisje onherkenbaar gemaakt.

Hellevoetse Brenda redt meisje van verdrinkingsdood

Actueel 990 keer gelezen

Hellevoetsluis - Op de Dierenriem heeft de Hellevoetse Brenda Heuvelman gister een zeer heldhaftige daad verricht. Ze redde een 2-jarig meisje van de verdrinkingsdood.

Brenda reed gistermiddag rond 17.15 uur met haar dochter terug van de orthodontist. "Normaal let ik altijd op de weg", zegt ze. "Maar ineens werd mijn aandacht getrokken door een meisje dat helemaal alleen rondhuppelde. Ik zei tegen mijn dochter dat ze even goed moest opletten. Zij zag het meisje richting de waterkant gaan en plotseling was ze uit het zicht verdwenen."

Kopje onder
Brenda bedacht zich geen moment en zette haar auto direct langs de kant. Het meisje was inmiddels kopje onder gegaan in de sloot: "Ik sprong erin en trok de peuter weer boven water. Gelukkig begon ze direct te huilen en te schreeuwen, wat meestal een goed teken is." Vervolgens overhandigt Brenda de peuter aan haar dochter en klautert zelf uit het water. Op dat moment is het ijzig stil en leeg op de Dierenriem: "Het was een bizar moment. Normaal is het nooit zo rustig. Ik moet er niet aan denken hoe het ook had kunnen aflopen."

Luid applaus
Plotseling komt de moeder van de 2-jarige behoorlijk overstuur naar buiten rennen. In een onbewaakt moment was de kleine meid uit haar oog ontsnapt, vertelt ze: "De moeder was enorm geschrokken en huilde. Ik kreeg kippenvel en stond helemaal te shaken. Inmiddels was de buurt uitgelopen en begon iedereen te klappen. Een bijzonder tafereel."

Bezinning
Brenda staat stijf van het kroos en na een korte douche komt ze weer tot bezinning: "Je hoort weleens onwerkelijke verhalen, maar nu was ik zelf een van de hoofdrolspelers. Ik heb me geen moment bedacht en dééd het gewoon. Ik sprong in het water en probeerde alles te doen wat in mijn macht lag. Gelukkig is het goed afgelopen."

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant