burgemeester Wubbo bij de Reddingsbrigade
burgemeester Wubbo bij de Reddingsbrigade

Burgemeester bezoekt reddingsbrigade

Actueel 266 keer gelezen

Vrijdagmiddag 22 mei 2015 heeft burgemeester Wubbo Tempel een werkbezoek gebracht aan de Hellevoetse Reddingsbrigade.

De burgemeester is op de post "Porto Blanco" ontvangen door een bestuursdelegatie en heeft daar een presentatie gekregen over de activiteiten en materialen van de Reddingsbrigade. Tijdens de presentatie zijn diverse onderwerpen de revue gepasseerd. Zo is er uitleg geven over het ontstaan van de brigade 40 jaar geleden, met daaruit voortkomend het doel en bestaansrecht van de brigade en heeft de burgemeester inzicht gekregen in de diverse middelen die beschikbaar zijn en zijn geweest voor de taken van de brigade.

Rondleiding
Na een korte rondleiding door het gebouw en bezichtiging van het materiaal, heeft de burgervader met de reddingsboot "Jan Blanken" een korte rondvaart gedaan vanaf de haven langs de strandpost bij het "Quackstrand". Op de terugweg heeft hij het roer zelf nog even in handen mogen nemen.

Vrijwilligers
De Hellevoetse Reddingsbrigade is een vrijwillige vereniging die zich inzet voor de veiligheid op en langs het water, wilt u ook bijdragen aan de veiligheid op en rond het water of wilt u meer weten kom dan eens kijken bij de wekelijkse trainingsavond in zwembad 'De Eendraght' op dinsdag of bezoek onze website www.reddingsbrigade-hellevoetsluis.nl voor informatie over lidmaatschap of donatie.

aan het stuur van de Jan Blanken
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant