Bert Kamphuis en Nino Valetti op de Wallen
Bert Kamphuis en Nino Valetti op de Wallen

Golfende BN'ers in de Vesting

Actueel 767 keer gelezen

Wanneer u op vrijdag 5 juni een wandelingetje maakt in de Vesting loopt u een grote kans om een bekende Nederlander tegen te komen die ook meespeelt met het golftoernooi ten bate van het goede doel.

Op vrijdag 5 juli organiseert de Mixed Lionsclub Zuidland-Haringvliet voor de vierde maal het Vesting Golf Toernooi. 18 professionele holes worden uitgezet op al het mooie groen in en om de historische vesting van Hellevoetsluis.

Ernst Daniel en Olga
Dit jaar hebben een aantal bekende Nederlanders, waaronder o.a. Ernst Daniel Smid en Olga Commandeur, zich aangemeld om mee te spelen aangezien de opbrengst dit jaar naar de stichting Energy4all gaat.

Ongeneeslijke ziekte
Wekelijks worden er in Nederland 1 à 2 kinderen geboren die lijden aan een energiestofwisselingsziekte. Deze ongeneeslijke ziekte heeft zijn naam te danken aan het feit dat kinderen die hieraan lijden slechts zeer beperkt in staat zijn om hun voeding om te zetten in energie; energie om te bewegen, te groeien en te ontwikkelen.

Kenmerken
Kenmerkend voor de ziekte is dat kinderen die hieraan lijden zeer snel moe zijn, vaak een achterstand hebben in zowel de lichamelijke als geestelijke ontwikkeling en dat de helft van deze patiëntjes al voor hun 10e levensjaar komt te overlijden, 70% wordt niet volwassen. Voor vele van hen kan een 'onschuldig' griepje, de bof of waterpokken al fatale gevolgen hebben.

Primaire Missie
De stichting heeft als primaire missie het inzamelen van donaties ter bevordering van het medicijnonderzoek tegen deze vreselijke ziekte. Dit onderzoek vindt in Nederland plaats onder de bezielende leiding van Professor Dr. Jan Smeitink, verbonden aan onder meer het UMC Sint Radboudziekenhuis.

Een prima doel
"Kortom een prima doel om te steunen" volgens Bert Kamphuis die samen met Nino Valenti Clari dit project trekt. "We kunnen nog deelnemers gebruiken, individuele inschrijving kost maar € 100, - daarvoor heb je een geweldige middag en avond, inclusief diner na afloop" Ook is er een goede mogelijkheid voor bedrijven om te sponseren of met klanten mee te spelen."

Energy4all
Stichting Energy4All zet zich in om ervoor te zorgen dat binnen een paar jaar energiestofwisselingsziekten algemeen bekend zijn in Nederland en dat er een medicijn komt om deze ziekten zo snel mogelijk te kunnen stoppen

Voor verdere informatie kunt u terecht bij Bert Kamphuis bertkamphuis@upcmail.nl of telefonisch op nummer 0653344218 www.vestinggolftoernooi.com

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant