Afbeelding

Nieuwenhoorn wacht laatste obstakel richting tweede klasse

Actueel 320 keer gelezen

Nieuwenhoorn- De tweede klasse lonkt voor Nieuwenhoorn nu het na een 2-3 overwinning in de heenwedstrijd op het eigen sportpark aan de Rijksstraatweg met 3-0 (2-0) zegevierde over Serosskerke. VVC '68, de tweedeklasser uit Halsteren, dat vecht voor lijfsbehoud, speelde in Oude Tonge in de verlenging met 2-2 gelijk tegen DBGC, maar bleek de sterkste zenuwen te hebben in de strafschoppenserie.

Door Dan Rolandus

'Ik had niet verwacht dat DBGC het tegen VVC '68 zou afleggen', reageerde Ben Mierop enigszins verrassend over de onverwachte uitschakeling van DBGC. 'Ik weet niet of ik wel blij ben met VVC '68 als tegenstander. 'VVC is voor ons een nieuwe tegenstander, waarvan ik slechts weet dat het een ervaren en fysiek sterke ploeg heeft. Leo van Neck en Nicky de Haan zijn ieder naar een wedstrijd wezen kijken. Vier ogen hebben twee wedstrijden gezien, dus zullen we de analyses naast elkaar leggen om een beeld van hen te krijgen.' Dat Nieuwenhoorn de bovenliggende partij zou zijn tegen Serooskerke, was niet zo verrassend. Na anderhalve minuut spelen zaten de zwart witten meteen al op rozen, toen Dennis Nijkamp door het afjagen in balbezit kwam, hij meteen Michael Mathilda aan het werk zette en deze met een voorzet de meegekomen Jasper Verhagen met de knie zag scoren: 1-0. 'Dat was natuurlijk een droomstart en voor Serooskerke een mentale opdoffer. We hadden gekozen om direct veel druk te zetten en via de as nog eens extra door te duwen. Dat betaalde zich uit in dominantie. Serooskerke heeft in de eerste helft geen schot op doel kunnen geven.' Na een halfuur spelen was de tweekamp al gespeeld, toen Damiano Vaudo een voorzet van Ken Luyendijk in het doel kopte: 2-0. Nieuwenhoorn bleef het spel dicteren, maar ondanks de vele kansen bleef de genadeklap vooralsnog uit.

Jong bloed
Serooskerke probeerde in de tweede helft met twee diepe spitsen een opening te creëren, maar de sterk opererende defensie van Nieuwenhoorn met als sluitstuk de prima keepende Tim Verkerke, gaf geen krimp. Verkerke kwam één keer echt in actie om een zoever uit de kruising te plukken en Thomas Melching kwam zijn doelman nog eenmaal te hulp om een Zeeuwse uithaal te blokkeren. Na een kwartier spelen was het Serooskerkse vuurtje gedoofd en was het woord aan Nieuwenhoorn, dat met fraai ogende aanvallen bijkans diep penetreerde in de Zeeuwse afweer. Brian Poelman werd een kwartier voor tijd op de rand van de zestien tegen de grond gewerkt, waarna de boosdoener rood zag en Brian Poelman de breedlegger van Damiano Vaudo meteen in de kruising joeg: 3-0. 'We hebben vanwege talloze blessures en enkele schorsingen momenteel een uit nood geboren selectie, anders dan waarmee we de competitie zijn in gegaan', doelde trainer Ben Mierop op de absentie van Sonny Booth, Wesley Abbo, Shi-Fa Steehouder, Vincent Hulshof, Davey Leentvaar en Dwight Preijll, doelman Kevin van de Wijngaart, Bunjamin Karahan en topscorer Davy Mierop. 'Mierop, Karahan en Van de Wijngaart lopen al enige tijd op krukken. Het zijn negen basisspelers. We zijn niet teruggevallen op spelers uit de lagere elftallen, maar hebben gekozen voor jonge spelers uit de B1, zoals Tom Sleeuwenhoek, Brian Poelman, Tim van Dien, Tiago Almeida en Damian Barning, A-junior Yoeri Bal en Jasper Verhagen uit het tweede elftal. We hebben vooral met elkaar getraind op het tactische vlak. De groep is leergierig en gretig en heeft de wil om te willen winnen met als doel de tweede klasse te halen.' Ben Mierop heeft vertrouwen in het team dat er staat. 'We hebben de finaletweekamp voor een plaats in de tweede klasse gehaald en willen het nu afmaken ook.' Nieuwenhoorn speelt aanstaande zaterdag de eerste wedstrijd voor een plaats in de tweede klasse op het sportpark aan de Rijksstraatweg om 14.30 uur tegen VVC '68.

Nieuwenhoorn: Tim Verkeste; Damian Barning, Dennis Nijkamp, Thomas Melching, Timo Buijs; Damiano Vaudo, Marouane Aisatti (60. Brian Poelman), Sander van Pelt; Ken Luyendijk (78. Tom Sleeuwenhoek), Michael Mathilda (60. Diego de Graaf), Jasper Verhagen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant