tevredenheid over wijkbeheer
tevredenheid over wijkbeheer

Samenwerkingspartners tevreden over Wijkbeheer

Actueel 126 keer gelezen

Er heerst tevredenheid over de behaalde resultaten en de onderlinge samenwerking binnen het Wijkbeheer. Dat blijkt uit een evaluatie over 2013 en 2014, die gehouden is door de gemeente, Maasdelta, politie, stichting PUSH en Stichting Welzijn Schiedam. Het college van B&W heeft de evaluatie vastgesteld en ingestemd met acties voor 2015 en 2016.

Vanwege bezuinigingen is er minder geld beschikbaar dan voorheen. De ambitie blijft echter om het huidige pakket wijkbeheer zoveel mogelijk in stand te houden en waar nodig en mogelijk nieuwe accenten te leggen.

Buurtaanpak
Een van de wijkbeheer-projecten is de buurtaanpak, inmiddels een begrip in Hellevoetsluis. Al heel wat buurten of gedeeltes van buurten zijn de afgelopen jaren opgeknapt. Voor de komende twee jaar staan nieuwe projecten in de Bloemen- en Plantenbuurt en in Vlotbrug op het programma.

Buurtbemiddeling en buurtpreventie
Met de projecten Buurtbemiddeling en Buurtpreventie worden positieve resultaten behaald. Er zijn veel vrijwilligers actief om de leefbaarheid te versterken. Het aantal teams dat rondes in de wijken loopt gaat toenemen.

Hondenpoep
De aanpak van de overlast van hondenpoep zal opnieuw tegen het licht gehouden worden. Eind 2015 vindt een nulmeting plaats met een enquête onder zowel hondenbezitters als niet-hondenbezitters. Eind 2016 wordt die enquête herhaald. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant