beleef de geschiedenis mee tijdens deze rondleiding...
beleef de geschiedenis mee tijdens deze rondleiding...

Rondleiding verdedigingswerken

Actueel 103 keer gelezen

Op zondag 3 mei is de tweede rondleiding over het militaire erfgoed van Hellevoetsluis in 2015. Op deze eerste dag kunt u onder leiding van een gids een wandeling maken over de kustbatterij, georganiseerd door stichting Verdedigingswerken Hellevoetsluis. De rondleiding duurt ongeveer 1,5 tot 2 uur.

Het waarom van...
Tijdens deze rondleiding hoort u waarom deze grote kustbatterij in Hellevoetsluis is gebouwd, en vertellen wij u wat de functie was van de vele stenen en betonnen objecten op de vestingwallen van Hellevoetsluis.

Kanonnen en bunkers...
We kijken natuurlijk even in de enige bunker op het front I-II (het deel van de Vesting waar de rondleiding gaat plaats vinden). Uiteraard zullen we ook uitleg geven over het grote kanon dat in 2013 is gereconstrueerd. Ook dalen we af in de caponnière, een object waar het torpedostation zich bevond met twee kanonkazematten voor de flankverdediging.

Kazerne Haerlem
Daarbij nemen we ook een kijkje in de kazerne Haerlem, waar de kustartilleristen hun onderdak vonden en waar de restauratie ervoor gezorgd heeft dat een aantal bijzondere elementen weer in oude staat zijn hersteld. Een kijkje in een van de kelders hoort daar natuurlijk bij.De kosten voor een rondleiding bedragen € 3,00 per persoon. Kinderen tot 12 jaar betalen de helft. Kinderen jonger dan 5 jaar zijn gratis.

Start
De rondleiding start om 13:00 uur. Aanmelden is noodzakelijk. U kunt voor deelname een formulier invullen op onze site http://www.fronttaal.info/activiteiten. Na aanmelding ontvangt u meer informatie. Heeft u geen beschikking over internet dan kunt u ook telefonisch reserveren op nummer: 06 31 25 49 09. Aanmelden kan tot uiterlijk 12 uur voor de start van de rondleiding.

Volgende rondleiding in juni
Op 7 juni 2015 is de volgende maandelijkse rondleiding van 2015. Meer informatie op de site van de stichting www.fronttaal.info.

Meer activiteiten
5 mei "Hellevoetsluis 70 jaar vrij"
Ontdek de gevolgen van de Duitse bezetting in de vesting van Hellevoetsluis en ga mee op de oorlogswandeling: "Hellevoetsluis 70 jaar vrij" Vanwege de aanleg van de Atlantikwall gaf de Duitse bezetter in september 1943 opdracht om honderden woningen en pakhuizen, die aan de westzijde van de Vesting van Hellevoetsluis stonden, af te breken. HIT Hellevoetsluis organiseert dit arrangement in samenwerking met het stadsmuseum en onze stichting.

Voorne in stelling 23 mei 2015
Op 23 mei 2015 wordt voor de vijfde keer "Voorne in Stelling" georganiseerd. Gestart vanuit het cultuur project "Voorne in alle staten" lijkt deze activiteit een vaste waarde te worden op het eiland Voorne

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant