FC Vlotbrug delft onderspit tegen Rozenburg

Actueel 777 keer gelezen

Voor beide ploegen stond zaterdag op sportpark Kooistee de nacompetitie centraal. Rozenburg wil graag tweede worden en vervolgens promoveren. Voor FC Vlotbrug is het doel zo snel mogelijk twee punten halen, zodat men de nacompetitie tegen degradatie kan ontlopen.

Door Alex Hordijk

De start van FC Vlotbrug was overigens zondag goed. De ploeg won eerder dit seizoen in Rozenburg met 1-3 op sportpark West. De Hellevoeters hielden het spel kort en daar had Rozenburg grote problemen mee. Al na zeven minuten was het raak voor Vlotbrug. Het was Shenomaar Pers die voor de 1-0 voorsprong voor de ploeg uit onze stad zorgde. Een goed opgezette aanval werd fraai achter de nota bene uit Hellevoetsluis afkomstige Stefan van Asperen geschoten. Na twintig minuten en kansen voor Pers om uit te breiden naar 2-0, werden de gasten uit Rozenburg beter. Na een half uur ging doelman Bredius in de fout, maar het was Youri Bak die op de paal schoot. Drie minuten later was het wel raak toen Dennis Bredius te ver voor zijn goal stond. Vanaf de eigen dug-out vanaf veertig meter was het Leon Migg die de doelman van de Hellevoetse ploeg kon verschalken. Voorrust mocht Vlotbrug nog van geluk spreken omdat Quack en Don naast het doel van de Hellevoeters schoten.

Degradatie voetbal
Na rust leek het wel of beide ploegen het wel goed vonden. Het spel was van twee kanten niet om aan te zien. Toch kwam Vlotbrug iets beter uit de kleedkamer. Eerst raakte Gomes de bal niet goed. Vervolgens was het Pers die zijn inzet gered zag worden door Stefan van Asperen. Ook een schot van Simeon Seghers kwam niet voorbij de sluitpost van Rozenburg. Vervolgens was het twaalf minuten voor tijd Rick Tas die de bal goed afgaf op Lennart Quack die de 1-2 binnenschoot. Hierna bloedde het duel verder dood.

Slechte tweede helft
Na het duel was trainer Tom Larssen niet te genieten over de nederlaag. 'Het ligt gewoon aan de instelling van de jongens. Na rust leek het wel degradatie voetbal van twee kanten. Na rust hebben zij een kans en die vliegt erin. Ik zal best negatief zijn, dat heeft men liever niet, maar we hebben er niet voor gewerkt. We moeten kritisch op onszelf zijn, maar dat zijn de jongens niet', meent de oefenmeester van Vlotbrug. Dat het niet best was moest ook zijn collega Rob Vuik beamen. 'In deze fase merk je dat het effectief moet zijn. Pas na twintig minuten komen wij onder hun druk vandaan. Na rust was het inderdaad van twee kanten slecht spel. Wij hebben gewonnen, blijven de aansluiting houden met Victoria op de tweede plaats, maar krijgen nog moeilijke wedstrijden', meent Vuik, die volgend jaar bij OVV onder contract staat.

Nacompetitie
Vooraf was voor beide ploegen nacompetitie het toverwoord. Echter voor beide ploegen met verschillende ideeen. De Hellevoeters hebben nog twee punten nodig om zich veilig te spelen. Rozenburg wil graag tweede worden en promoveren via de nacompetitie. Vlotbrug staat nu op de zevende plaats na de nederlaag. Rozenburg staat derde met een punt achterstand op Victoria '04 dat komende zaterdag de tegenstander is van Vlotbrug.

Bijzonderheden:
7 Shenomaar Pers 1-0, 33 Leon Nigg 1-1, 78 Lennart Quack 1-2. Scheidsrechter Verhoef uit Alphen aan den Rijn gaf gele kaarten aan Bram Scheringa en Evan Gomes Soares (Beiden Vlotbrug).
Vlotbrug: Dennis Bredius; Mitchell de Zeeuw (46 Shennan Pers), Leon van Straten, Rhafitsky Godoy; Sjors Allersma, Gijs Vermeer (46 Van den Berg), Danny Browne, Simeon Seghers; Bram Scheringa, Shenomaar Pers en Evan Gomes Soares.