Afbeelding

Hellevoetsluis laat kampioenschap stilaan uit handen glippen

Actueel 150 keer gelezen

Burgh-Haamstede- Hellevoetsluis is met de 1-0 (0-0) nederlaag op het Sportpark van Zuijen in Burgh-Haamstede aan een negatieve serie bezig, want in de laatste vier wedstrijden schraapte het team van Edwin de Koning slechts vier punten bij elkaar en is daarmee de virtuele nummer twee in de derde klasse BZ1 geworden.

'We hebben in de laatste vier wedstrijden (Krabbendijke 2-0 verlies, De Fendert 0-1 overwinning, DBGC 0-0 en DFS 1-0 verlies, DR) slechts één keer gescoord', gaf de trainer van Hellevoetsluis de improductiviteit van zijn manschappen aan. 'We zijn op het kampioenschap een beetje aan DBGC aan het weggeven. Wat we ook doen, we scoren niet.' Het zat de Hellevoeters in de Zeeuwse badplaats ook niet mee, want tot drie keer toe werd er een geldig doelpunt van de rood witten afgekeurd of weggewimpeld. De scheidsrechter keurde in de eerste helft vanaf de middenlijn (!) vanwege vermeend buitenspel een treffer van Wouter Besters af terwijl de vijandelijke grensrechter de vlag naar beneden hield, vervolgens werd een glaszuiver doelpunt van Besters tot ieders verbazing eenzijdig door de leidsman afgekeurd en in de tweede helft sloeg de doelman van DFS een inzet van wederom de pechvolle Wouter Besters van ver achter de doellijn het veld weer in. 'Dan mag je stellen dat het op die momenten ook nog eens zwaar tegen zit tegen een ploeg, die constant met de kont tegen de zestien speelde.' Tot overmaat van ramp velde DFS vlak voor tijd via een counter het vonnis over de Hellevoeters: 1-0. 'Niet alleen de scheids, maar we hebben onszelf ook te kort gedaan. We hebben nu acht punten laten liggen tegen de degradatiekandidaten', stak Edwin de Koning de hand in eigen boezem. DBGC heeft de minste verliespunten en zou na het paasweekend weleens de nieuwe koploper kunnen zijn. Hellevoetsluis speelt aanstaande zaterdag op Schouwen-Duiveland tegen Duiveland.

Hellevoetsluis: Desney Hoornweg; Armin de Rooij (76. Öner Sang-A-Jong), Vincent Mast, Andy Kruik, Huseyin Yavuzyigitoglu; Bram van Aken, Frenk van Gelderen, Ferry van der Spuy (72. Remon Haze); Charlo Hassell, Wouter Besters, Onur Furuncu (46. Serkan Yavuzyïgitoglu).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant