CJG gebruikt alleen veilige naalden
CJG gebruikt alleen veilige naalden

CJG vaccineert met veilige naalden

Actueel 128 keer gelezen

Verschillende media, waaronder Eenvandaag, besteedden op 23 maart aandacht aan de veiligheid van injectienaalden van het merk Terumo.

Uit voorzorg vaccineert het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) vanaf vandaag met andere naalden.De injectienaalden van het merk Terumo worden gebruikt bij de BMR-vaccinatie. Deze vaccinatie beschermt tegen bof, mazelen en rodehond. Deze vaccinatie is onderdeel van het Rijksvaccinatieprogramma van het RIVM.

Voldoende veilige naalden
Op alle consultatiebureaus van het Centrum voor Jeugd en Gezin zijn er voldoende veilige naalden aanwezig. Daarnaast heeft het CJG 5.000 extra naalden van een ander merk geregeld voor de speciale vaccinatiedagen die de komende weken nog plaatsvinden.

Gezond en veilig opgroeien
Het Centrum voor Jeugd en Gezin maakt gezond en veilig opgroeien mogelijk in Rotterdam-Rijnmond. Het uitvoeren van de vaccinaties uit het Rijksvaccinatieprogramma is een basistaak van het CJG. Vaccinaties helpen om uw kind te beschermen tegen ernstige infectieziekten. De komende dagen wacht het CJG op nadere informatie vanuit het RIVM over mogelijke gevolgen voor de uitvoering van het Rijksvaccinatieprogramma.

Vragen?
Hebt u nog vragen? Of wilt u meer informatie? Kijk op de website van het RIVM: www.rivm.nl of bel met het CJG via: 010 - 20 10 110.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant