nieuwe visie op het winkelcentrum
nieuwe visie op het winkelcentrum

Samen werken aan een winkelcentrum dat klaar is voor de toekomst

Actueel 195 keer gelezen

De winkeliersvereniging en gemeente Hellevoetsluis slaan de handen ineen om gezamenlijk een visie te ontwikkelen voor winkelcentrum De Struytse Hoeck. Ze ondertekenen binnenkort een intentieovereenkomst, wat de start betekent van dit traject. Over een half jaar moet de visie klaar zijn.

In het collegeprogramma was de langetermijnvisie voor De Struytse Hoeck al aangekondigd. De gemeente en winkeliersvereniging willen werken aan een aantrekkelijk centrumgebied. Zodat niet alleen nu, maar ook in de toekomst het winkelcentrum klanten aan zich weet te binden, zeker in een tijd dat internetverkoop een steeds grotere rol is gaan spelen. Het winkelcentrum moet bovendien haar aantrekkingskracht voor de regio behouden.

Ambitie

Wethouder Peter Hofman van Economische Zaken: "Dit college van B&W heeft de ambitie om het economisch klimaat in Hellevoetsluis te versterken, en wil dat Hellevoetsluis een prettige stad is om in te wonen. Een sterk, duurzaam functionerend winkelcentrum De Struytse Hoeck is daarbij van wezenlijk belang. Het is een belangrijke voorziening voor de inwoners van onze stad, en van de regio."

Half jaar

De gemeente en winkeliersvereniging willen veel andere partijen betrekken bij de ontwikkeling van de visie. Ondernemers, omwonenden, consumenten en vastgoedpartijen zullen participeren. Het duurt ongeveer een half jaar om de visie te ontwikkelen. Ook ligt er dan een overzicht van kansen en oplossingen in het centrumgebied. Besluitvorming over de visie zal plaatsvinden in de gemeenteraad.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant