FC Vlotbrug boekt belangrijke zege tegen Leonidas

Actueel 220 keer gelezen

Hellevoetsluis- FC Vlotbrug is het jaar 2015 uitstekend begonnen door een belangrijke 1-2 (1-0) overwinning te boeken tegen Leonidas. De formatie van trainer Tom Larssen is in de zinderend spannende derde klasse C opgeklommen naar de negende plaats. De overwinning was niet alleen knap, maar ook broodnodig, want de hekkensluiters CION en Excelsior roerden zich met overwinningen tegen respectievelijk Zestienhoven (3-0) en SVS (2-1). FC Vlotbrug was in een gelijkopgaande eerste helft de beter voetballende ploeg.

Na een halfuur spelen strafte Soufian Saissaly een fout af van Mitchell de Zeeuw: 1-0. De Hellevoeters trokken het duel in de tweede helft op jacht naar de gelijkmaker naar zich toe. Shenomar Pers kopte een kwartier voor tijd een afgemeten vrije trap van Clint van de Veerdonk langs de Rotterdamse doelman: 1-1. De FC wilde meer, kreeg tien minuten voor tijd ook wat het verdiende, toen Nick Buys een aanval van Leonidas onderschepte en meteen Shenomar Pers de ruimte instuurde. De voor Bart Bergwerf ingevallen aanvaller kapte zijn tegenstander uit, gaf de bal scherp voor, waarop een verdediger van Leonidas met de hete adem in de nek van Clint van de Veerdonk de bal in zijn eigen doel gleed: 1-2. 'De overwinning was verdiend, verdiend omdat de ploeg met eigen kracht en inzet de wedstrijd en daarmee de overwinning naar zich heeft toegetrokken,' aldus TC-lid Cor Buys. 'We hebben nuttige oefenwedstrijden gespeeld tegen SC Botlek (5-3 winst) en OVV (2-3 verlies) en hebben het goede in de eerste competitiewedstrijd na de winterstop een goed vervolg kunnen geven. Het was een belangrijke overwinning, die ook nodig was.' FC Vlotbrug speelt aanstaande zaterdag om 14.30 uur op het sportpark Kooistee tegen PPSC.

FC Vlotbrug: Dennis Bredius; Nick Buijs, Léon van Straten, Robin Bredius, Mitchell de Zeeuw; Bart Bergwerff (70. Shenomar Pers), Simén Seghers, Danny Browne (85. Rafotski Godoy), Gijs Vermeer; Clint van de Veerdonk (83. Sjors Allersma), Stony van den Berg.