’t Capproen lijdt duur puntverlies tegen Volharding

Actueel 377 keer gelezen

Kruiningen: 't Capproen heeft in het West-Brabantse Kruiningen met een 15-15 (5-6) gelijkspel in de race om het kampioenschap een dure veer gelaten tegen Volharding. VIOS maakte met een 17-10 overwinning tegen Scheldevogels geen fout waardoor de Hellevoetse korfbalformatie in de vierde klasse I één punt minder heeft dan de club uit Willemstad

. 't Capproen leek met een voorsprong van 12-15 vijf minuten voor tijd op de overwinning af te stevenen, maar door onnodige fouten kwam de nummer drie op de ranglijst alsnog langszij: 15-15. 'We hadden deze wedstrijd ruim moeten winnen, maar vooral in de eerste helft hebben we teveel kansen laten liggen. Verdedigend stak het goed in elkaar. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid, lieten we verdedigend teveel steken vallen, maar kwamen aanvallend ondanks het missen van de kansen weer beter voor de dag. Het mag natuurlijk niet gebeuren dat je met een voorsprong van 12-15 maar blijft jagen op meer. Je zult een voorsprong ook kunnen koesteren door de aanval langer te laten verlopen en wachten op het juiste moment. We hebben vorig jaar drie keer van dergelijke wedstrijden verloren, maar ook nu dus weer. Het blijkt dat we het laatste stapje nog steeds niet onder de knie hebben. Er was geen rust in het spel, we zijn te gretig, maar leden daardoor onnodig balverlies en zo een kostbaar punt,' baalde coach Joop Edixhoven. 't Capproen speelt aanstaande zaterdag om 17.20 uur in De Fazant tegen Luctor.

't Capproen: Dennis Zwarts (1 keer), Nathan Doodkorte (1 keer), Dianne Kuiper (3 keer), Manon Doodkorte-Wolterman (1 keer); Richard van Marion (3 keer), Freek Sjouw (47. Jeroen van der Landen), Loraine Krukkert (1 keer), Brittany de Kruif (5 keer).