Afbeelding

Korpsavond brandweer Oudenhoorn

Actueel 623 keer gelezen

Op zaterdag 24 januari werd in de kazerne de jaarlijkse korpsavond van de brandweer gehouden en deze avond werd ook gebruikt voor het huldigen van jubilarissen. De avond werd geopend door Chris Reijtenbagh, 1e bevelvoerder korps Oudenhoorn en voor deze avond was de kazerne genaamd Christiaan Pieter Reijtenbagh kazerne, maar stond ook zijn orgel ter opluistering van de avond in de garage.

Clustercommandant Rob Lange begon met een woord van dank aan de partners, want zonder steun van het thuisfront wordt het voor de vrijwilligers vrijwel onmogelijk om zich in te zetten voor de brandweer. Vervolgens gaf Rob Lange een overzicht van de gebeurtenissen van de dit korp van het afgelopen jaar en tevens stil te staan bij de toekomst. Na deze speech was het tijd voor het officiële gedeelte. Clustercommandant Rob Lange speldde de versierselen op bij de mannen en gaf hen de oorkonde van Zijne Majesteit de Koning overhandigd. Met een bos bloemen aan de partners door Chris Reijtenbagh.

Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid

De Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid werd op 14 juni 1958 als Vrijwilligersmedaille bij Koninklijk Besluit no. 288 ingesteld door Koningin Juliana der Nederlanden. De medaille wordt, zo bepaalt het Ministerieel Besluit, toegekend "aan hen, die aaneensluitend of met een onderbreking van ten hoogste twee maanden gedurende een periode van tien jaren in repressieve dienst taken op het terrein van de openbare orde en veiligheid hebben verricht als vrijwilliger". Bij korps Oudenhoorn mochten de volgende vrijwilligers de Vrijwilligersmedaille Openbare Orde en Veiligheid in ontvangst nemen.10 jaar- D. Gijsbers, P. van der Schee, 15 jaar-C.P. Reijtenbagh, J.A. Loemij, J.C. Schipper, R. van Gent, J. Kamies, 25 jaar- B.H. Andeweg. Daarnaast de NVBR medaille, ( Nederlandse Vereniging voor Brandweerzorg en Rampenbestrijding) 12, 5 jaar, aan D. Gijsbers. Op deze feestelijke avond is ook de rangmanschap A uitgereikt aan G.J. Haverkamp en zijn de behaalde certificaten Oefenleider uitgereikt aan J.C. Schipper, J. Kamies en C.D. Berghout.

Holleman & van Balen

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant