Afbeelding

Jubilarissen vrijwilligerswerk in het zonnetje

Actueel 272 keer gelezen

De rode loper was nog net niet uitgelegd, al verdienen alle vrijwilliger dat als geen ander. Maar verder werden ze stuk voor stuk met alle egards ontvangen op de jaarlijkse koffieochtend die georganiseerd werd voor alle vrijwilligers die veel van hun vrije tijd doorbrengen in verpleeghuis de Grootenhoek, het Kleinschalig Wonen aan de Dierenriem en de Torenhoeve.

Iets Kelderman coördineert het vrijwilligerswerk in Grootenhoek, Kleinschalig Wonen Dierenriem en Torenhoeve. Zij is dan ook enorm blij dat deze koffieochtend, natuurlijk met heerlijk gebak, een gewilde ochtend is waar alle vrijwilligers bedankt worden voor al het werk wat er afgelopen jaar met elkaar verzet is.

Dankbaar
Vrijwilligerswerk is een wisselwerking. Je geeft iets, maar je krijgt er ook enorm veel voor terug. Dankbaarheid van de bewoners en hun familie. De vriendschappen die er ontstaan en tegelijkertijd kun je met je eigen kwaliteiten en talenten aan de slag. Het belangrijkste van vrijwilligerswerk is dat je het ook zelf leuk hebt en je op de goede plek zit. Een open sfeer, gezelligheid, eerlijkheid en bereid zijn om ook anderen te helpen is de sfeer die samen met alle vrijwilligers gecreëerd wordt. Bewoners varen er wel bij als er plezier wordt gemaakt en niet onbelangrijk, er naar elkaar geluisterd wordt. Iets Kelderman is dan ook namens Careyn enorm dankbaar dat zoveel mensen mee willen helpen om van de Grootenhoek, het Kleinschalig Wonen aan de Dierenriem en de Torenhoeve een aangenaam huis te maken.

Jubilarissen
Dat de vrijwilligers het ook naar hun zin hebben blijkt wel uit het feit dat er bijna 200 vrijwilligers op de lijst staan. Dat op zichzelf is al uniek maar dat ze ook zolang blijven om vrijwilligerswerk te doen is natuurlijk nog mooier. Iets Kelderman wil op deze morgen dan ook de jubilarissen in het zonnetje zetten en dat zijn er nog al wat. Eén voor één worden ze naar voren gehaald en met een persoonlijk woord bedankt voor hun inzet van de afgelopen jaren. Kees Guldemond, Peter van der Ham en Gerrit Flokstra zijn al 10 jaar vrijwilliger. Piet Binnekamp, Elisabeth de Hoog, Marja Lazet, Bep Schoon, Wil Schouten en Erna van der Valk hebben de 15 jaar als vrijwilliger al volgemaakt. Wil van Noort, Jack Siegers, Dick Stolk en Corry Verhey zijn ook niet meer weg te denken met 20 mooie jaren als vrijwilliger. Zij worden allen bedankt met een mooie bos bloemen en een dankbare attentie, natuurlijk vergezeld van een enorm applaus! Fijn dat de bewoners altijd op jullie kunnen en mogen rekenen en de hoop wordt uitgesproken dat 2015 met de steun van alle vrijwilligers weer een mooi jaar mag worden.
Jansen & Quak

Uit de krant