Afbeelding

Acties tegen sluiting HAP gaan door

Actueel 217 keer gelezen

Vanuit de bevolking en politiek zijn spontane acties ontstaan om ofwel de HAP in Hellevoetsluis te behouden, ofwel zelf voor het eiland Voorne een eigen huisartsenpost mét apotheek te realiseren. Initiatiefnemer is ondernemer Jan Maasdam ( tevens steunfractielid van IBH). Hij deed via Facebook de volgende oproep:

We gaan de druk opvoeren om tot een oplossing te komen en dat zal zijn een HAP of alternatief, met apotheek in Hellevoetsluis. Bij deze roep ik dan ook de ca 22 Hellevoetse Huisartsen op om in goede samenwerking met de huisartsen in Brielle en Westvoorne een eigen HAP te realiseren met apotheekvoorzieningen! De locatie hebben wij hier in Hellevoetsluis al klaar staan! Aan de burger de volgende opdracht! Vraag uw huisarts of hij /zij voor of tegen een HAP in Hellevoetsluis is inclusief een apotheek en of zij mee willen werken op korte termijn een eigen HAP met APOTHEEK in te richten!

Steun
De actie wordt gesteund door GroenLinks, de VVD, IBH, D66, PvdA en CDA. Ook aan politieke partijen in Westvoorne is steun gevraagd Voor volgende week woensdag wordt een protestdemonstratie georganiseerd, waar zoveel mogelijk pers bij zal worden uitgenodigd. Het is de bedoeling dat men op woensdag 17 december om 16.00 uur gaat verzamelen bij het Fazantenlaan Scholencomplex. Van daaruit lopend met spandoeken naar de HAP. Duidelijk is dat de bevolking van Hellevoetsluis zich niet zomaar neerlegt bij het autoritaire besluit van de Huisartsen Posten Rijnmond. De door hen aangevraagde Second Opinion van twee onafhankelijke instellingen ( te weten twee instellingen die overkoepelend zijn aan de huisartsenposten) levert slechts op dat de genomen beslissing ‘binnen de normen’ past. Hellevoetsluis is in elk geval van mening dat dan die normen niet deugen…
Blok & van Balen

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant