Afbeelding

Gemeente Hellevoetsluis stimuleert een gezonde leefstijl voor ha

Actueel 243 keer gelezen

Sport moet bereikbaar zijn voor alle inwoners van Hellevoetsluis. Het gemeentebestuur wil een gezonde en actieve leefstijl stimuleren, door een bijdrage te geven in de kosten voor sport- en culturele activiteiten. Met de verruiming van de toelatingseisen voor het Sport- en cultuurfonds kunnen naast inwoners met een laag inkomen, ook inwoners die in een wettelijk schuldsaneringstraject zijn opgenomen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het fonds voor hun kinderen van maximaal € 300,00 per jaar per kind van 4 tot 18 jaar.

Verantwoordelijk wethouder Hans van der Velde: “Mensen met een laag inkomen kunnen door de hoogte van de kosten niet altijd deelnemen aan sport- of andere maatschappelijke activiteiten. Door de verruiming kunnen ouders die eerder niet in aanmerking kwamen voor een bijdrage voor hun kinderen uit het fonds omdat hun inkomen te hoog was, nu wel een bijdrage voor hun kinderen ontvangen. Dit geldt alleen als het inkomen niet hoger is dan 120 % van bijstandsnorm of als de ouders opgenomen zijn in een wettelijk schuldsaneringstraject bij de gemeente”

Recht op bijdrage
Een aanvrager van 18 jaar of ouder met zijn/haar eventuele partner met een inkomen tot 110% van de bijstandsnorm heeft recht op een bijdrage voor zichzelf en de kinderen. Voor een aanvrager vanaf 18 jaar bijdrage van € 200,00 per jaar worden verstrekt. Dit geldt dus ook voor oudere inwoners van Hellevoetsluis. Ouders met een inkomen vanaf 110% tot en met 120% van de bijstandsnorm kunnen alleen voor hun kinderen een bijdrage ontvangen. Voor inwoners die opgenomen zijn in de gemeentelijke schuldhulpverlening geldt ook dat alleen voor de kinderen een bijdrage uit het fonds kan worden aangevraagd. Voor kinderen vanaf 4 tot 18 jaar geldt een bedrag van € 300,00 per jaar.
Een bijdrage uit het fonds kan bijvoorbeeld gebruikt worden voor het lidmaatschap van een sport- of muziek vereniging binnen de regio, kaartjes voor culturele evenementen voor jongeren of ouderen, het bezoek van musea of tentoonstellingen. Ook ouderen in Hellevoetluis kunnen gebruik maken van het fonds om te gaan zwemmen of andere vormen van beweging voor ouderen vergoed te krijgen. Het is ook mogelijk om het lidmaatschap van een ouderenorganisaties zoals de ANBO via het fon

Studenten
Studenten van 18 jaar en ouder die recht hebben op studiefinanciering op grond van de Wet studiefinanciering (WSF 2000) en de Wet Tegemoetkoming onderwijsbijdrage en schoolkosten (WTOS), komen niet in aanmerking voor een bijdrage uit het Sport- en cultuurfonds. Voor informatie en een aanvraagformulier voor het Sport- en cultuurfonds kunt u terecht bij het WIZ loket van de gemeente Hellevoetsluis of u kunt gebruik maken van de website van de gemeente www.hellevoetsluis.nl waarop de informatie staat en u het aanvraagformulier kan downloaden. Via de website kunt u ook uw vragen kwijt aan het minimateam van de gemeente door het invullen van het contactformulier. De minimaconsulent neemt dan telefonisch contact met u op. U kunt ook telefonisch contact opnemen met het klantcontactcentrum van de gemeente voor vragen op telefoonnummer 140181.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant