Afbeelding

Hellevoetse schilder doet mee in schilderwedstrijd Avro/Tros

Actueel 170 keer gelezen

Avro/Tros organiseert een schilderwedstrijd met als thema ‘het stilleven’ De Hellevoetse kunstenaar Albert Smits, gespecialiseerd in stillevens is één van de deelnemers van wie mogelijk het ingezonden werk in het Bonnefantenmuseum komt te hangen. Want dat is de hoofdprijs: jouw schilderij in het Bonnefantenmuseum. Naast een expositie in het Bonnefantenmuseum wordt het winnende schilderij gepubliceerd in het tijdschrift Kunstbeeld en ontvangt de winnaar een Rembrandt Schilderkist van Royal Talens met verf naar keuze

De juryleden
De jury bestaat uit Stijn Huijts – directeur van het Bonnefantenmuseum –, Willem de Winter – schilderijenexpert bij Tussen Kunst en Kitsch – en Ina van Zyl – beeldend kunstenares. Zij maken op basis van de foto’s van de schilderijen een voorselectie van twintig schilderijen. De makers van deze voorgeselecteerde schilderijen worden uitgenodigd om op zondag 7 december 2014 met hun schilderij naar de finaleronde in VondelCS in Amsterdam te komen. Hier beoordeelt de jury alle werken en maakt de winnaar van de juryprijs bekend.

De publieksprijs
Op de twintig voorgeselecteerde schilderijen kan vanaf 28 november gestemd worden. Degene met de meeste stemmen wint de publieksprijs. Deze publieksfavoriet krijgt een Rembrandt Schilderkist van Royal Talens met verf naar keuze.

Albert Smits
De bekende schilder uit de vogelbuurt, schildert zijn hele leven al en won verschillende prijzen op het gebied van fijnschilderen ( het zo nauwkeurig mogelijk schilderen van klassieke stijlen en werken) De techniek van Smits is nog altijd fabuleus, al wordt het schilderen met het klimmen van de jaren wel moeilijker, zoals hij zelf aangeeft. Dat zijn werk een goede kans maakt om bij de laatste twintig te eindigen; daarvan zijn de collega’s van artistiek centrum De Doedijk, overtuigd.
Leo Blok
Foto: Avro/Tros

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant