Nieuwenhoorn geraakt in veiliger oorden

Actueel 113 keer gelezen

Nieuwenhoorn is geenszins van plan om het zondagvoetbal roemloos te verlaten naar een afzink naar de eerste klasse. Nieuwenhoorn, als hoogst spelende club van het eiland toch de trots van Voorne-Putten, wil het seizoen op waardige wijze afsluiten als hoofdklasser. Na de 1-4 overwinning op Goes werd nu de Leidse hekkensluiter Boshuizen met 4-3 (2-2) opzij geschoven.

De mannen van interim-trainer Hans de Heer bezetten de negende plaats met een marge van zeven punten op Goes, dat de gevaarlijke twaalfde plaats bezet.
‘We hebben een slechte wedstrijd gespeeld, maar ik ben blij met de punten,’ verklaarde Hans de Heer. Nieuwenhoorn begon op het sportpark aan de Rijksstraatweg goed, want al in de eerste minuut probeerde Kadir Görer de Leidse doelwachter met een inzet vanachter het standbeen tevergeefs te verrassen. Een minuut later was het welk raak door Jordy Braber, die een pass van Moreno Marenga tegen de touwen schoot: 1-0. Nadat Jeremy Huijbrechtse de kans op 2-0 had laten liggen, kwamen de bezoekers langszij: 1-1. De thuisclub bleef zich kansen scheppen, maar het noodlot sloeg toe aan de andere kant, toen Jordy de Wit een strafschop veroorzaakte en Boshuizen op 1-2 kwam. Tien minuten voor rust omspeelde Jordy Braber na een fraai ogende aanval de keeper en plaatste de bal vervolgens in het lege doel: 2-2. Jeremy Hubrechtse soleerde halverwege de tweede helft naar 3-2. De beer leek geschoten, maar het taaie Boshuizen kwam door een gelukstreffer toch nog op 3-3. Tien minuten voor tijd werd Djerreld Muntslag binnen de zestien in zijn solo gestuit, waarop Melvin Winterslag de strafschop verzilverde: 4-3. ‘Voetballend was het heel matig en ongeconcentreerd. We hebben desondanks veel kansen laten liggen, maar ook verdedigend teveel weggegeven. Een uitslag van 9-4 had niet misstaan,’ aldus Hans de Heer. Meer sport zie de websites van www.groothellevoet.nl, www.weekbladspijkenisse.nl en www.bernisse-online.nl.
Nieuwenhoorn: Jesse Lub; Nathan Bastien (70. Jeffrey de Koning), Jordy de Wit, Koen Speelman, Anthony Piqué; Melvin Bout (46. Djerreld Muntslag), Moreno Marenga, Jordy Braber; Jeremy Huijbrechtse (75. Kevin Muanza), Melvin Winterberg, Kadir Görer.