Afbeelding

Uniek internationaal sportvisevent in Hellevoetsluis

Actueel 20 keer gelezen

Van donderdag 19 tot en met zondag 22 juni zal in Hellevoetsluis de World Predator Classic (WPC) plaatsvinden, een internationale roofvis-botenwedstrijd met als wedstrijdparcours Het Haringvliet en Hollands Diep. Inmiddels staat de teller op ruim 40 deelnemende boten met 16 verschillende nationaliteiten, inclusief Amerikaanse, Russische en Japanse deelnemers. Natuurlijk zullen ook Nederlandse topvissers meedingen om de prijzentafel ter waarde van meer dan €70.000,-!

Exclusief
Dit exclusieve roofvisevenement wordt geopend met een spectaculaire ceremonie waarbij, onder begeleiding van de lokale fanfare, alle deelnemende boten één voor één aan het publiek voorgesteld worden. Vervolgens zullen authentieke kanonnen in Hellevoetsluis het startschot geven.

Tijdens de driedaagse wedstrijd wordt dagelijks van 9.00 tot 17.00 uur gevist. Voor de deelnemers is het de bedoeling dat ze per dag 3 snoekbaarzen, 3 baarzen en 1 snoek vangen. Vangen ze meer? Dan tellen alleen de langste exemplaren. En op wateren als Het Haringvliet en Hollands Diep zou dit geen probleem moeten zijn. Deze wateren worden in binnen- en buitenland geroemd om hun waterkwaliteit en meer dan gezonde visbestand. Snoeken van ruim 1.20 meter en prachtig gekleurde baarzen van ruim over de 3 kg behoren zeker tot de mogelijkheden. Alle gevangen vissen worden overigens direct weer teruggezet. Daarbij staan een goede omgang met vis en milieu centraal tijdens dit evenement. Alle deelnemende boten zullen voorzien worden van een zogenaamd tracking system, waardoor toeschouwers op een digitale kaart precies kunnen zien waar welke boot zich bevindt, hoe snel ze varen en waar er gevangen wordt.

Meer
Uiteraard is ook gedacht aan de toeschouwers en kinderen. Op 21 en 22 juni zal door de hoofdsponsors Shimano en Rapala speciaal voor kinderen een sportvis academy gegeven worden, die in het teken staat van veilig vissen, verantwoord omgaan met de dieren en respect voor de natuur. Op 20, 21 en 23 juni zal er in de avonduren ook een gratis rockfestival georganiseerd worden met niet alleen lokale muzikanten, maar o.a. ook de Engelse bands Phoenix Club en Billy Whizz. Wilt u sfeer proeven? Kijk dan op www.worldpredatorclassic.com of deze videotrailer: http://www.youtube.com/watch?v=cU--Bhx3K8M&feature=youtu.be.

 

Uit de krant