Afbeelding

Druk bezocht open schip bij de Noordhinder

Actueel 143 keer gelezen

Het rondom schijnend licht van Lichtschip 12 zie je al op afstand. Op zaterdagavond 14 december was het Lichtschip voor de tweede maal het ‘Lichtjesschip’ en kon een ieder genieten van een kom zelfgemaakte erwtensoep of een verwarmende beker warme chocolademelk tijdens het open schip. De Noordhinder werd sfeervol verlicht door vele lichtjes.

Lichtschip Noordhinder
Het schip, gebouwd op een marinewerf in Zaltbommel, werd in 1963 afgebouwd in Hellevoetsluis bij Niestern ( de voormalige marinewerf). Na oplevering ging het naar het Loodswezen in Vlissingen om dienst te doen als drijvende vuurtoren ter markering van ondieptes. Na privatisering van het Loodswezen ging het naar Rijkswaterstaat. In 1994 werd het schip overbodig en ontfermde Hellevoetsluis zich over Lichtschip 12.

Bezoekers
Nog meer bezoekers dan vorig jaar deden het ‘Lichtjesschip’ op 14 december aan. Anouk, een leerlinge van de Hendrik Boogaart school nam haar ouders mee, nadat zij met haar klas op schoolbezoek was geweest. Zij wilde haar ouders het schip graag zelf laten zien. En dat kwam mooi uit. Haar vader: “Ik kom er regelmatig langs en denk dan dat ik toch echt eens aan boord wil gaan kijken.” Wilt u ook aan boord gaan kijken? Op dinsdag en donderdag is het schip in de winterperiode geopend van 10-15 uur.

van Tooren en van Balen

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant