FC Vlotbrug koploper na zege op Rockanje

Actueel 59 keer gelezen

FC Vlotbrug kent in de derde klasse D een uitstekende seizoenstart. Na de verassende 2-3 overwinning bij DBGC, zegevierde de formatie van Bert van der Lijn en diens assistent Piet van Holst op het sportpark De Kooistee nu met 2-1 (1-0) over Rockanje. ‘We hebben revanche genomen op de twee nederlagen in het vorige seizoen,’ was de trainer van FC Vlotbrug in zijn nopjes met de drie bijgeschreven punten.

‘Het was wel billen knijpen, want in tegenstelling tot bij DBGC waren we qua strijd de mindere van Rockanje, lieten we ons te ver terugdringen. Daarbij zijn we een aantal keren goed weg gekomen, die mazzel had je dan.’ Enkele minuten voor de rust gebeurde in de derby dan toch het wondertje, waar de FC op hoopte. Evan Gomes Soares mocht opdraven om zijn specialiteit “de vrije trap” te etaleren. Gomes Soares keek en zag het gaatje waarmee hij de bal via de binnenkant van de paal in het doel krulde. ‘Dat was natuurlijk een flinke opsteker, want we hadden nog geen kans gehad. Het geluk hadden we mee. Natuurlijk kwam de goal zomaar uit de lucht vallen, maar toevallig is het nu ook weer niet, want Evan is bij spelhervattingen regelmatig trefzeker.’ Hoe dan ook met 1-0 de rust ingaan voelt best lekker aan. ‘Ik heb tijdens de rust gevraagd of we wakker waren en vervolgens gezegd de tweede helft feller in te gaan. We waren wel scherp, maar toch nog niet wakker, want al na één minuut spelen kregen we uit een scrimmage een strafschop en een doelpunt (benut door Anton van Vliet, DR) om ons oren.’ De club uit Hellevoetsluis-Oost domineerde vervolgens, wierp de schroom met goed voetbal en gecreëerde kansen van zich af. Mike Augustijn, Bram Scheringa, Sonny Booth en Siméon Seghers sprongen daar echter niet goed mee om. ‘Rockanje was het in die periode effe kwijt, maar nu profiteerden wij weer niet,’ stelde Bert van der Lijn. De spanning in de wedstrijd werd groter, want wie zou scoren was verzekerd van de volle bak met punten. Vijf minuten voor tijd schoot de mee opgekomen Bram Scheringa na een goede aanval hard in en zag de bal via een tegenstander effectvol in de verre hoek ploffen: 2-1. De moegestreden ploeg van trainer Arjan Vuik geloofde er niet meer in, waardoor de FC de laatste minuten probleemloos kon uitspelen. ‘We hebben een gelukkige overwinning behaald, maar zijn nog ongeslagen. Koploper in 3D is best een leuk gezicht, maar blijven reëel,’ besloot Bert van der Lijn. Michiel van der Zanden viel bij FC Vlotbrug uit met een hielblessure en doelman Dennis Bredius (ex-FC Vlotbrug) moest al na een kwartier spelen het veld ruimen met een kuitblessure. FC Vlotbrug gaat aanstaande zaterdag op bezoek bij Rijnmond Sport. ‘Rijnmond heeft zich goed versterkt en is op eigen terrein altijd een moeilijke tegenstander, gaat altijd meteen van kiet. Dat is hun kracht, aan ons om dat te ontregelen. Daarbij komt dat wij nu de te kloppen ploeg zijn.