Afbeelding

Raad van State verklaart beroep tegen discotheek in Hellevoetslu

Actueel 46 keer gelezen

De Raad van State heeft op 28 augustus uitspraak gedaan in de beroepsprocedure tegen het bestemmingsplan Discotheek N57, dat aangespannen was door de Vereniging Verontruste Burgers van Voorne (VVBV). De Raad van State heeft het beroep ongegrond verklaard. Hierdoor wordt het bestemmingsplan onherroepelijk en kunnen de plannen voor een discotheek en een wegrestaurant langs de N57 in Hellevoetsluis op deze locatie gerealiseerd worden.

Wethouder Evert Taal: “Wij zijn blij met de uitspraak van de Raad van State. Als gemeente hebben wij het initiatief voor een nieuwe uitgaansgelegenheid op deze locatie ondersteund. Om dit mogelijk te maken moest het bestemmingsplan gewijzigd worden. Bij het vaststellen van het nieuwe bestemmingsplan hebben wij zorgvuldige afwegingen gemaakt en gezorgd voor een goede inpassing in de omgeving. De Raad van State bevestigt dit met haar uitspraak. ”

Standpunten Hellevoetsluis gevolgd
In het beroep heeft de Vereniging Verontruste Burgers van Voorne (VVBV) diverse argumenten gegeven waarom op deze locatie geen horecagelegenheid gewenst is. De Raad van State (RvS) volgt in haar uitspraak de standpunten van de gemeente Hellevoetsluis. Zo heeft RvS in haar uitspraak aangegeven dat het bestemmingsplan niet in strijd is met de provinciale Verordening Ruimte. Verder is de Raad van State van oordeel dat voldoende onderzoek is gedaan naar alternatieve locaties en dat de door de VVBV aangedragen alternatieve locatie geen reëel alternatief is. Het door de VVBV aangehaalde rapport over gezondheidsrisico’s ziet toe op de risico’s van wonen in de buurt van veehouderijen. In dit geval gaat het om een uitgaansgelegenheid, waardoor dit rapport niet van toepassing is. Ook is de Raad van State van oordeel dat het plan voldoende landschappelijk is ingepast.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant