Afbeelding

Jaarlijkse Burenbarbecue Bewonersverenigingen groot succes

Actueel 102 keer gelezen

De oudste bewonersvereniging van Hellevoetsluis ‘Langenhoek Noord’ die in 1985 opgericht werd, is een hele actieve vereniging. Met elkaar wordt er het hele jaar door hard gewerkt om de leefbaarheid in de buurt hoog te houden. Elke 1e zaterdag van de maand gaan er een aantal fanatiekelingen met kruiwagen en tuingereedschap de wijk in voor het mede-onderhoud van het openbaar groen waar de gemeente natuurlijk ontzettend blij mee is.

Heeft het gesneeuwd? Dan wordt er in de hofjes gestrooid en zo kunnen er nog wel een aantal dingen genoemd worden. Bewonersvereniging ‘De Schrijvershoek’ is een wat jongere vereniging maar draait al weer heel wat jaren mee en is niet minder actief. Het zijn dan ook twee op zichzelf staande verenigingen die qua wijk aan elkaar grenzen, Bewonersvereniging ‘Langenhoek Noord’ en Bewonersvereniging ‘De Schrijvershoek’. Maar een aantal keer per jaar worden de handen ineen geslagen. De Nationale straatspeeldag en de fietstocht is daar een voorbeeld van maar ook de barbecue die men gezamenlijk organiseert.

Barbecue & Bankje
Voor ‘ Langenhoek Noord’ is het inmiddels traditie, ruim 20 jaar geleden werd voor het eerst een buurtbarbecue gehouden. De laatste jaren schuift ‘De Schrijvershoek’ gezellig aan en werd de ‘Burenbarbecue’ geboren. Afgelopen zaterdag was het weer zover. De straat werd afgesloten, de muziek aangesloten en werd er voor de kinderen een groot springkussen geplaatst. Wat volgde was een barbecuefeest tot in de late uurtjes. Dit jaar met een bijzonder tintje. Henk Degeling, een van de bestuursleden van ‘Langenhoek Noord’ heeft een prachtige bank gemaakt rondom de boom die op het pleintje staat in de Staringhof. En dat het initiatief positief ontvangen is blijkt wel uit de vele positieve reactie’ s die er gekomen zijn van buurtbewoners. Een aanwinst voor de wijk waarvan direct al gretig gebruik werd gemaakt. Henk zal zijn handen weer uit de mouwen moeten steken want er is al aan hem gevraagd of hij voor een van de bomen in Jacob van Lennephof ook zo’n mooie bank wil maken!

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant