Afbeelding

Historisch zeilschip ‘Helena’ bij Vestingdagen Hellevoetsluis 2

Actueel 270 keer gelezen

Dit unieke monumentale rivierzeilschip bezoekt Hellevoetsluis ter ere van de Vestingdagen en u kunt meezeilen. Over de ‘Helena’ De tweemaster stevenaak Helena is in 1875 gebouwd voor de vaart op de rivieren en is het oudste ijzeren zeilende binnenvaartschip van Nederland. Varen met de mooie 'Helena' is een unieke belevenis.

Unieke kans
Tijdens de Vestingdagen is de ‘Helena’ op zaterdag te bezichtigen en u kunt zelfs meevaren. Het schip ligt afgemeerd voor restaurant Aquarius. Vanuit daar worden korte zeiltochten gemaakt op het Haringvliet. Gasten mogen onder begeleiding van de professionele bemanning meehelpen met het hijsen en strijken van de zeilen, het bedienen van de lieren van de zijzwaarden en proberen het schip te sturen met behulp van het enorme helmhout. Op zaterdag 17 augustus is het schip te bezichtigen tussen 11:00 en 17:00 uur. Het ‘open schip’ is gratis.

Vuurwerk
Zoals elk jaar vindt op de zaterdagavond van de vestingdagen een spetterende avondshow plaats. Natuurlijk wordt de show afgesloten met een spectaculair vuurwerk. En u kunt dit van dichtbij meemaken door mee te varen aan boord van stevenaak ‘Helena’. U kunt zo optimaal genieten van deze bijzondere avond. Van 19:30 tot 23:30 uur bent u welkom aan boord voor een ontvangstdrankje en inclusief hapjes gedurende de avond. U kunt reserveren aan boord van het schip, tijdens de open schip uren of vooraf via info@rivierzeilen.nl

Dagtocht op het Haringvliet
Op zondag 18 augustus organiseert stevenaak ‘Helena’ een geheel verzorgde dagtocht op het water. Zeilen op het open water van het Haringvliet is een belevenis op zich, we hebben alle ruimte voor het uitvoeren van diverse manoeuvres en het schip kan onder vol tuig een hoge snelheid behalen. Het biedt u de mogelijkheid om eens voluit te zeilen met de bijzondere stevenaak Helena. Een dag op het Haringvliet staat in het teken van actief zeilen! Natuurlijk wordt iedereen van harte uitgenodigd om mee te helpen met het hijsen van de zeilen. Afhankelijk van weer en wind zeilen we een rondje Tiengemeten. Deze dagtocht is geschikt voor alle leeftijden, en is inclusief uitgebreide scheepslunch. Voor kinderen geldt een korting.
Kijk voor de tarieven voor de genoemde afvaarten op www.vestingdagenhellevoetsluis.nl -> onder het kopje “NIEUWS”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant