Afbeelding

Multiculturele markt in Hellevoetsluis

Actueel 89 keer gelezen

Op zondag 28 juli aanstaande organiseert de winkeliersvereniging een multiculturele markt in het winkelcentrum De Struytse Hoeck in Hellevoetsluis, het grootste winkelcentrum op Voorne en Putten. U vindt hier dit keer niet alleen de vertrouwde gezellige marktkramen waar verschillende leuke en modieuze producten worden aangeboden, daarnaast bestaat deze markt ook uit een veelkleurige ‘tropische’ multiculturele markt vele kramen!

Naast de gewone kramen vindt u hier o.a. kramen met producten uit Senegal, Mali, Kameroen, Guinee, Marokko, Zuid Afrika, Ethiopië, Indonesië, Uganda enz. Hier worden prachtige handgemaakte en eerlijke producten aangeboden. Denk hierbij aan artikelen op het gebied van mode- en woonaccessoires, (kleding, tassen, portemonneetjes, sjaals, bijouterie) sier- en gebruiksvoorwerpen, (kunst, woondecoratie, praktische voorwerpen van eerlijke materialen), verzorgingsproducten uit Afrika, (crème, zeep, lotion).

Workshops
s’ Middags kunt u deelnemen aan een Workshop Afrikaanse Dans. Traditionele dans in Afrika is een collectief gebeuren en geeft meer uiting aan het leven van de gemeenschap dan aan die van het individu.
De klank en het ritme van de trommel drukt de stemming van het volk uit. De kracht van de trommel is om emoties op te roepen, om de zielen van degenen die haar ritmes horen te raken. Het is een gelegenheid om elkaar een gevoel van verbondenheid en solidariteit te geven. Een collectief gevoel van het ritme van het leven, waarin jong en oud, rijk en arm, mannen en vrouwen allen zijn uitgenodigd om bij te dragen aan de samenleving.

Salsa Workshop
Deze swingende Latin muziek heeft zijn wortels in Cuba. Vanuit de oorspronkelijke muziek, de Son, zijn verschillende salsa muziekstijlen ontwikkeld. Inmiddels heeft zowel de muziek als de salsadans vrijwel de hele wereld veroverd. In de salsa workshop wordt u op bruisende wijze de basis van deze bewegelijke en energieke Latin dans geleerd. Tijdens beide dansworkshops leer je een aantal basispassen en hoe die samenkomen tot een complete danscombinatie. Het muzikale gedeelde wordt mede verzorgd door Latin Culture Brass een brassband uit Spijkenisse die sinds het jaar 2000 bestaat. De toegang is gratis, het parkeren is gratis en op de Struytse Hoeck vindt u meer dan 130 winkels! De week daarop, zondag 4 augustus, is de vlooienmarkt in de Struytse Hoeck. Wilt u daar staan, tel 0181 – 313742 of www.vlooienmarkt-hellevoetsluis.nl

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant