Afbeelding

Hellevoetsluis Vestingcode: gratis theater en muziek in de vesti

Actueel 92 keer gelezen

Op zaterdag 29 juni staat de vesting van 12 tot 17 u voor de 3e keer in het teken van Hellevoetsluis: Vestingcode. Die middag vinden er doorlopend leuke gratis voorstellingen plaats op bijzonder plaatsen in de vesting. Luister mee met de koninklijke roddels van de schoonmaaksters in het Prinsehuis of kom kijken in het Brandweermuseum naar de avonturen van Jean Claude de Malheur gespeeld door de Losbandigen.

Tijd voor een spelletje? Helvetia verzorgt op het jeu de boules pleintje een unieke versie van levend Ganzenbord. Zin in muziek ? Bezoek de opera in de Cruyttoren en het slagwerk in de affuitenloods . Liever wat rustiger? Luister in de tuin van het Admiraliteitsgebouw naar 18e eeuwse gedicht dat Dirk Smits als eerbetoon aan deze tuin schreef en naar prachtige 18e eeuwse muziek. Kom swingen in de Kunstuitleen. Luister in Theater Twee Hondjes naar bekende musical songs. Maak kennis met Sjan en Zjak bij het Brugwachtershuisje of met de strandjutter die het avontuur van zijn leven beleefd in Molen de Hoop.
Rond de verdedigingswerken galmen zeemansliederen, kan er gespeurd worden of gegriezeld bij een hele enge film in de Caponiere bunker. In en rond het Prinsehuis wordt gedanst door leerlingen van “t Schrijverke, gespeeld en gedichten voorgedragen. Bij de Kruidenmarkt-kraam op het plein kan er gekleurd en gegrabbeld worden. Misschien signaleert u ook nog wildbreiers. In het kleine kerkje treedt Harry en zo op met lieve liedjes. Ook in de Vestingkerk kunt u op deze dag van muziek genieten. Stap aan boord van de Linquenda en vaar naar de Koopvaardijhaven om de Zeefakkel en de Noordhinder te bezoeken. Op de AMS Bernisse, waar ons Koningspaar vrijdag op heeft gevaren, beleeft u op een korte vakantie met zonnige zuidelijke klanken. Komt dit en nog veel meer zien op zaterdag 29 juni van 12 – 17 u!
Op een speciale routekaart ( vanaf deze week o.a. verkrijgbaar bij de VVV en gemeentehuis) én in Groot Hellevoet, staan de locaties aangegeven en een korte beschrijving van wat men ter plekke kan verwachten. De voorstellingen duren over het algemeen 15 minuten dus het is mogelijk om veel verschillende dingen te zien en te beleven.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant