Afbeelding

Doorstart Ruwaard van Putten positief voor patiënten

Actueel 42 keer gelezen

Zorgbelang Zuid-Holland is blij dat er doorstart mogelijk is voor het Ruwaard van Putten Ziekenhuis. Zij zijn positief over de gezamenlijke inzet binnen de zorgsector om de kwaliteit en de continuïteit van de zorg voor de inwoners van de regio Voorne-Putten te garanderen. Wel zal in de uitwerking nog moeten blijken hoe de ziekenhuiszorg voor de inwoners van Voorne-Putten precies vorm krijgt.

Belang
Voor de huidige patiënten van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, de inwoners van de regio en het personeel van het ziekenhuis komt hiermee een eind aan een lange periode van onduidelijkheid. Zorgbelang Zuid-Holland acht de voorgestelde nauwere samenwerking binnen de regionale zorg in het belang van de patiënt. Daarin is het van groot belang dat ook met andere partijen dan de ziekenhuizen wordt samengewerkt. Zorgbelang denkt dan met name aan de eerste lijn, verloskundigen en het ambulancevervoer.

Patiënten perspectief
De continuïteit van de zorg is essentieel voor de huidige patiënten. Met het voorgestelde short stay-zorgprofiel (geopend van maandag t/m vrijdag) is een uitgebreide poliklinische functie behouden. Voor complexe acute zorg en verloskunde wordt geen mogelijkheid geboden in Spijkenisse, alleen voor de minder complexe spoedeisende hulp komt er een oplossing in Spijkenisse. Voor de complexe acute zorg is daarbij de vraag of voor alle inwoners in de regio Voorne-Putten aan de norm van de aanrijtijden kan worden voldaan. Uit eerder berichten leidt Zorgbelang af dat de maximumtijd van 45 minuten voor ongeveer 2000 inwoners niet gehaald kan worden. Voor dit knelpunt moet een goede oplossing gevonden worden. Voor zowel de spoedeisen hulp en de geboortezorg zal Zorgbelang Zuid-Holland de uitwerking van de plannen volgen en de gevolgen voor de inwoners van de regio monitoren.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant