Afbeelding

Havenverordening opnieuw naar de gemeenteraad

Actueel 151 keer gelezen

De huidige havenverordening van de gemeente Hellevoetsluis dateert van 2001 en is sterk verouderd. Vandaar dat het college van B&W een nieuwe verordening heeft laten opstellen. Op dinsdag 28 mei heeft het college ingestemd met de nieuwe havenverordening en het beleid voor het permanent bewonen van vaartuigen in de Hellevoetse havens.

De nieuwe havenverordening is in maart al besproken in de commissie Wonen, Werken en Recreatie (WWR). De commissie heeft toen geadviseerd om eerst het beleid over het permanent bewonen van vaartuigen uit te werken.

Overgangsregeling
Een aantal schepen wordt momenteel permanent bewoond. In de nieuwe havenverordening streeft de gemeente ernaar om permanente bewoning van vaartuigen in de Hellevoetse havens te voorkomen. Een uitzondering hierop zijn de aangewezen locaties voor woonschepen in het Kanaal door Voorne. Het college wil onder bepaalde voorwaarden echter een overgangsregeling treffen voor de mensen die al langere tijd hun vaartuig permanent bewonen. Daarmee wordt de illegale bewoning gedoogd, maar niet gelegaliseerd. De gedoogregeling is persoonsgebonden en niet overdraagbaar. Deze vervalt op het moment dat de betreffende bewoner verhuist of overlijdt. Door de regeling kunnen de huidige bewoners er onder voorwaarden blijven wonen, maar voor nieuwe mensen is permanente bewoning niet toegestaan. De havenverordening en het beleid over permanente bewoning worden nu voorgelegd aan de commissie WWR. Als de commissie en de gemeenteraad akkoord gaan met het voorstel, kan de gemeenteraad op 4 juli de oude havenverordening intrekken en de nieuwe vaststellen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant