Afbeelding

Informatieavond over bouwplan voormalige manege Dijkweg

Actueel 122 keer gelezen

Er zijn plannen in voorbereiding om op de locatie van de voormalige manege aan de Dijkweg 7 een bouwplan te realiseren met twee gebouwen die gebruikt zullen worden als zorgwoningen. Het bestaande vervallen gebouw zal worden gesloopt. Op 11 juni vindt er een informatieavond plaats om de plannen toe te lichten aan omwonenden.

Het plan is om het eerste gebouw te gebruiken als Herbergier. Dit is een woonvorm waarin zestien dementerende ouderen wonen en waarbij een zorgechtpaar samen met een kleine staf medewerkers de dagelijkse begeleiding en zorg regelt. Het tweede gebouw wordt een Thomashuis. Een Thomashuis biedt mensen met een verstandelijke beperking warmte, veiligheid en een beschermde omgeving om zich verder te kunnen ontwikkelen. In feite vormt het Thomashuis een groot gezin, waar een ‘ondernemersgezin’ met maximaal acht ‘klanten’ samen een grote huishouding vormen en met elkaar zo gewoon mogelijk wonen en leven.
Op dinsdagavond 11 juni organiseren de gemeente Hellevoetsluis en Maasdelta Groep een informatieavond voor omwonenden, om hen verder in te lichten over de plannen en met hen van gedachten te wisselen. Deze avond wordt vooruitlopend op de ruimtelijke-ordeningsprocedure gehouden. De initiatiefnemer zal het bouwplan die avond presenteren en de architect zal een toelichting geven. Wethouder Peter Hofman zal de vervolgprocedure toelichten. Belangstellenden voor deze informatieavond zijn op dinsdag 11 juni van harte welkom in het gemeentehuis. De bijeenkomst begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis (inloop vanaf 19.30 uur).

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant