Afbeelding

Zeepkistenrace in Speeltuin Hellevoetsluis

Actueel 154 keer gelezen

Afgelopen pinksterweekend heeft Stichting Speeltuinvrienden Hellevoetsluis op zaterdag 18 mei en maandag 20 mei een zeepkistenrace georganiseerd. Dit was al weer het 3e jaar dat de zeepkistenrace georganiseerd werd in Speeltuin Wilde Weide Speelbos aan de Atalanta in Hellevoetsluis. Ondanks dat op maandag het weer een beetje tegen zat, is het toch weer op beide dagen een zeer leuk evenement geworden. De vrijwilligers en kids hebben de regen getrotseerd om er een gezellige race dag van te maken...... en dat was het !

Op zaterdag werd er een training gehouden. Op deze dag konden de echte kid-coureurs alvast het parcours verkennen en uiteraard de organisatie zeepkist uittesten. Helaas waren er geen kinderen die een eigen zeepkist hadden gemaakt, maar er is beloofd dat er volgend jaar zeker eigen zeepkisten zullen zijn. Gelukkig waren er geen incidenten, ondanks dat de EHBO van Hellevoetsluis paraat stond om direct in te springen mocht dit wel het geval zijn. Er werd wel gekeken naar de verste afstand, maar er werd nog niet echt gemeten. Dit zou pas plaatsvinden op de daadwerkelijk racedag: Maandag 20 mei 2013.

Racedag
Op maandag waren de vrijwilligers van Stichting Speeltuinvrienden Hellevoetsluis al weer vroeg in de weer om het gehele parcours weer op te bouwen. Het was droog en volgens weergoeroe Ruud zou het 's middags droog blijven. Er was deze dag ook nog een springkussen verzorgd door Tuttie Fruttie uit Oostvoorne. Om 13:00 uur ging de daadwerkelijke race van start en ook de regen. Er stonden ook weer aardig wat coureurs klaar om de verste afstand neer te zetten. Zij trotseerden de regen, de Maasdelta bocht en gingen als een waanzinnige door de Lindeloof Chicane om daarna toch echt een goede afstand neer te zetten. Hieronder de winnaars van dit jaar:
In de categorie zeepkist organisatie 5 t/m 8 : In de categorie zeepkist organisatie 9 t/m 14:
1e Prijs: Cas 1e Prijs: Justin M.
2e Prijs: Kyano 2e Prijs: Eric
3e Prijs: Damion M. 3e Prijs: Juzef
Poedelprijzen waren er voor: Liibaar, Mohammed en Damion B. die de minst verre afstand hadden afgelegd. Damion B. had deze vorig jaar ook al gewonnen, dus verdiende hij ook een speciale medaille. Roos die als dame net naast de prijzen was gevallen, heeft een leuke prijs gewonnen.
Stichting Speeltuinvrienden Hellevoetsluis wil hun sponsors en de EHBO bedanken voor hun inzet om dit evenement tot een succes te maken. Voor foto's en komende activiteiten die zij organiseren kunt u op hun facebookpagina kijken: Speeltuinvrienden Hellevoetsluis of op de website; http://dimitrimens.wix.com/speeltuinvrienden.
(tekst & foto DM)

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant