Afbeelding

BROEM-dag in Hellevoetsluis was een succes

Actueel 99 keer gelezen

BROEM-dag in Hellevoetsluis was een succes Op maandag 13 mei hebben zo’n zestig 60-plussers geheel vrijwillig deelgenomen aan de BROEM-cursus in Hellevoetsluis. De BROEM-cursus is een rijvaardigheidstraining voor ouderen. De cursus was niet bedoeld als examen, maar als opfriscursus en bijscholing.

De cursus was een succes. De deelnemers aan de cursus hebben enthousiast gereageerd. Er werd onder andere aandacht besteed aan de verkeerstheorie. Dat viel nog niet altijd mee; diverse verkeersregels zijn in de afgelopen jaren gewijzigd en oudere verkeersdeelnemers zijn daar niet altijd helemaal van op de hoogte. Achteraf gaf 80 procent van de mensen aan graag deel te willen nemen aan een theoretische opfriscursus.
Ook deden de deelnemers mee aan de oog- en gehoortest. Verder maakten ze een rit in de auto met een begeleider. Zowel de deelnemers als de organisatie concludeerden dat het een leerzame dag is geweest. Een ruime meerderheid gaf in een enquête aan veel aan de rijvaardigheidstest te hebben gehad en de cursus te willen herhalen.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant