Afbeelding

O.b.s. de Kring wint Speelpleincontainer

Actueel 94 keer gelezen

Op dinsdag 27 maart jl. hebben leerlingen uit groep 7a van de meesters Leo van der Ent en Wout van Sintmaartensdijk van o.b.s. de Kring uit handen van Jeffrey Emor van Sportteam PUSH een complete Speelpleincontainer voor de school gewonnen! Deze klas had procentueel de meeste aanmeldingen. Ruim 45% van de kinderen uit de klas heeft zich ingeschreven voor één van de sportcursussen die door sportaanbieders in het kader van het gemeentelijke sportstimuleringsproject ‘Kies voor hart en sport’ worden georganiseerd! Op deze manier stimuleert Sportteam PUSH leerlingen om zich aan te melden voor de sportcursussen en na schooltijd lekker op het schoolplein te sporten en spelen met de gewonnen Speelpleincontainer. Verdeeld over 15 cursussen gaan van alle scholen in totaal 130 kinderen kennis maken met sport.

Het stimuleringsproject Kies voor hart en sport
Het Sportteam van stichting PUSH organiseert samen met het primair onderwijs en sportaanbieders het sport- gezondheidsproject. In Hellevoetsluis doen er in het schooljaar 2012-2013 elf basisscholen, ruim 620 kinderen, (groep 7 en 8) mee aan het project Kies voor Hart en Sport. Het project bestaat uit drie lesmodules met kant en klare leerlingenkaarten, waarmee de kinderen op school aan de slag zijn gegaan. De lesmodules hebben enerzijds betrekking op theoretische aspecten zoals: wat is gezond eten en waarom is sporten goed voor je. Anderzijds wordt er een vertaalslag gemaakt naar de praktijk. In de gymzaal op school worden verschillende sportlessen gegeven door “Vliegende Vakdocenten” van het sportteam PUSH. Daarna hebben de kinderen de mogelijkheid gekregen om uit één van de 17 sportkennismakingscursussen in de buurt te kiezen. Er doen 8 sportaanbieders mee aan het project. 134 kinderen maken op dit moment kennis met sport!

De sportcursussen
De sportaanbieders verzorgen een sportkennismakingscursus op hun eigen accommodatie en deze vindt plaats buiten schooltijd. De cursus is voor een nieuwe groep en dient niet in een bestaande trainingsgroep ingepast te worden. Na afloop kunnen de kinderen weloverwogen beslissen of de gekozen tak van sport iets voor ze is. En een bewuste keuze – zo is bekend – houd je makkelijker vol! Wekelijks gaan de sportaanbieders impressies van de sportcursussen geven in de krant. Deelnemende scholen zijn: OBS de Houthoeffe, RKBS de Hendrik Boogaard Sportlaan, RKBS de Hendrik Boogaard Rode Kruislaan, PCBS de Regenboog, dependance PCBS de Regenboog, OBS de Brandaris, OBS de Wateringe, OBS de Montessorischool, OBS de Kring, OBS het Palet Bonsenhoek, OBS ‘t Schrijverke en OBS de Tweemaster. Sportaanbieders die een sportcursus voor de kinderen verzorgen zijn: taekwondo- en hapkido vereniging Yu-Sin-Kwon (hapkido), sportinstituut Kimé (thaiboksen), Dansacademie Ri-Jo (Jazz Dance), tennisvereniging de Kooistee, volleybalvereniging Ibis, Hellevoetse Reddingsbrigade (Zwemmend Redden), honk- en softbalvereniging Hellevoet Athletics, Yvonne’s Lifestyle Centre (Kick-it, Streetdance en Breakdance, Scouting Hellevoetsluis (Scouting Cursus) en gymnastiekvereniging KDO-Sport (turnen). Voor vragen kunt u contact opnemen met Jeffrey Emor, coördinator Sportteam PUSH 0181-316688.

Uit de krant