en zo moet het worden...
en zo moet het worden...

Twee weekendafsluitingen Groene Kruisweg

Actueel 22 keer gelezen

De Groene Kruisweg (N218) is van vrijdagavond 5 tot en met maandagochtend 8 april en vrijdagavond 12 tot en met maandagochtend 15 april afgesloten tussen de rotonde bij Zwartewaal en de kruising met de N57. Het verkeer wordt omgeleid. Dit is het gevolg van werkzaamheden aan de kruising N218 – N57 (Groene Kruisweg – Dammenweg). De provincie Zuid-Holland treft voorbereidingen voor een nieuw kruispunt.

Afsluiting en omleidingen
Tijdens de werkzaamheden is de Groene Kruisweg in twee richtingen afgesloten tussen de N57 en de rotonde bij Zwartewaal. Het gaat om twee weekenden, van vrijdag 21.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur. Vanuit Zwartewaal is het niet mogelijk via de Groene Kruisweg de N57 te bereiken en omgekeerd. Verkeer op de N57 kan op de kruising niet afslaan richting Zwartewaal. Regionaal verkeer wordt omgeleid via de N15. Lokaal verkeer wordt omgeleid via de N494, de Nieuweweg en de N57, zie ook onderstaand kaartje. Alle omleidingsroutes worden ook ter plekke aangegeven. De afsluiting geldt niet voor (brom)fietsers, deze kunnen gebruik blijven maken van de huidige routes.

Nieuw kruispunt
De afsluitingen zijn nodig voor een veilige en snelle uitvoering van de werkzaamheden aan het kruispunt N218 – N57. De provincie Zuid-Holland legt hier een ongelijkvloerse kruising aan. Tijdens de weekendafsluitingen worden voorbereidingen gemaakt voor een tijdelijk kruispunt en een omlegging van de N57. Na de werkzaamheden in april blijft de verkeerssituatie voorlopig onveranderd, pas in een later stadium wordt het tijdelijke kruispunt in gebruik genomen.

Meer informatie
Op www.zuid-holland.nl/n218 is meer informatie over de werkzaamheden te vinden. Via de gratis sms-dienst wordt u ook op de hoogte gehouden: sms PZH N57_N218 AAN naar 1008

Uit de krant