Nieuwenhoorn na zege op Argon beland in subtop

Actueel 147 keer gelezen

Nieuwenhoorn heeft tegen Argon een belangrijke 2-0 (1-0) overwinning geboekt. De ploeg van Wim Schaap heeft tegen de Mijdrechtse concurrent ruim afstand genomen van de onderste vier plaatsen en het mooie is dat het vlaggenschip van het eiland Voorne-Putten zich met de vierde plaats weer heeft genesteld in de subtop van de hoofdklasse A.

Nieuwenhoorn, dat het moest stellen zonder aanvoerder Michel Melissant, Delano á Cohen en Melvin Zaalman, zette Argon op het sportpark aan de Rijksstraatweg met gezonde agressie met de kont tegen de zestien. Argon, dat aan het einde van het seizoen het zondagvoetbal voor gezien houdt, bleek aanvallend machteloos. De thuisclub nam vijf minuten voor rust de leiding, toen Dave Mierop een harde voorzet van Jeremy Hubregtse met het hoofd verlengde op Djerreld Muntslag, die het projectiel vervolgens op zijn beurt droog tegen het garen trapte: 1-0. Doelman Mike van de Wijngaart voorkwam vlak voor rust met een knappe redding een Mijdrechtse doorboring. Nieuwenhoorn was in de tweede helft met goed ogende aanvallen veruit de bovenliggende partij. Het was jammer dat bij kansrijke acties de juiste pass ontbrak om het goede voetbal te belonen. De bezoekers probeerden het spel op jacht naar de gelijkmaker te verleggen, maar de verdediging der thuisclub bleef fier overeind om naderend onheil te voorkomen. Alper Kazbogan had aan de overzijde pech met een knal op de lat. Vijf minuten voor tijd werd Alper Kazbogan binnen de zestien onderuit getrokken, waarop de scheidsrechter Nieuwenhoorn op advies van diens assistent een strafschop toekende. Melvin Winterberg voltrok het vonnis over Argon: 2-0. ‘De ploeg trok de wedstrijd naar zich toe door strijd te leveren, duels te willen winnen. Door die gretigheid was de ploeg ook in staat om bij vlagen goed voetbal te spelen. Gebleken is weer dat hard werken de basis is om tot een goede prestatie te komen,’aldus Wim Schaap. Nieuwenhoorn gaat aanstaande zondag naar Delft om aan de Brasserkade DHC te gaan bestrijden.
Voor wat betreft de transfers verruilt centrale verdediger Marc Bravenboer zaterdageersteklasser SHO, in dezelfde zwart witte kleuren, voor Nieuwenhoorn. Bravenboer kwam eerder uit voor NBSVV. Middenvelder Jordy de Wit komt van topklasser Haaglandia en de doelverdedigers Jesse Lub (MVV ’27 en ex-Excelsior Maassluis) en Robin Siep (NBSVV) worden de vervangers van Sander van Eck (Brielle) en Mike van de Wijngaart (?). Delano á Cohen (Barendrecht), Melvin Zaalman (Bolnes), Danny Kraijema (Brielle) en Erie van der Zwan (Poortugaal) gaan hun geluk elders beproeven.
Nieuwenhoorn: Mike van de Wijngaart; Anthony Piqué, Danny Kraijema, Jeffrey de Koning, Eri van der Zwan; Dave Mierop, Jordy Braber, Melvin Winterberg; Jeremy Hubregtse, Djerreld Muntslag (70. Gandjapour), Alper Kazbogan.