Hellevoetsluis grijpt laatste strohalm tegen NSVV

Actueel 209 keer gelezen

Hellevoetsluis leeft nog nu het NSVV in het cruciale degradatieduel in de tweede klasse D met 3-2 (2-0) achter zich heeft gelaten. De basis van de overwinning werd gelegd in het eerste kwartier met treffers van Victor Hartog en Stony van den Berg. Door de overwinning heeft Hellevoetsluis de aansluiting met NSVV, Oude Maas en ook VDL, die allen punten verspeelden, bijna te pakken en gloort er dus weer hoop op overleven.

‘Het was een echte degradatiewedstrijd, die wij verdiend hebben gewonnen,’ stelde Edwin de Koning. ‘Wilden we het laatste waxinelichtje brandend houden, dan moest er gewonnen worden.’ Grote man bij Hellevoetsluis was Deshney Hoornweg. De pas 17-jarige doelverdediger voorkwam met enkele goede reddingen diverse Numansdorpse doorboringen.
Hellevoetsluis begon het cruciale duel tegen NSVV op het met een kleine tweehonderd belangstellenden sportpark aan de Brielsestraatweg uitstekend. Nadat doelman Deshney Hoornweg een kopbal van Jasper Huisman met een reflex over de lat had gewerkt, was het aan de overzijde raak door Victor Hartog, die op een aangever van Frenk van Gelderen op de penaltystip alle gelegenheid kreeg om vrij uit te halen voor 1-0. De bezoekers lieten zich door deze tegenvaller niet van de leg brengen en gingen op jacht naar de gelijkmaker. Oskar van Gelderen kreeg een prima kans, maar de aanvaller joeg het leer voorlangs. Enkele minuten later werden de Numansdorpers wederom verrast door een snelle counter, toen de snelle Joey Salij op een steekbal van Frenk van Gelderen op het randje van buitenspel met succes breed legde op de meegekomen Stony van den Berg: 2-0. De formatie van assistent-trainer Bas Snel, die op de bank de vakantie vierende trainer Peter Broekman verving, voerde de druk op de Hellevoetse veste op. Arjan van Gurp kreeg halverwege de eerste helft op een voorzet van Jasper Huisman op de punt van de zestien een goede mogelijkheid, maar knalde het leer naast. Op het halfuur beging Richard de Lange binnen de zestien een overtreding op Kelvin van der Giesen waarop Arjan van Gurp mocht aanleggen voor de aansluitingstreffer. Deshney Hoornweg sleepte zijn ploeg er doorheen door de strafschop op knappe wijze te keren. De keihard werkende Hellevoeters ontworstelden zich onder de druk uit door het heft zelf in handen te nemen. Tien minuten voor rust vroeg heel Hellevoet na een handsgeval van Jesse de Klerk om een strafschop, maar de goed leidende scheidsrechter Bart van Rijsbergen liet gewoon doorspelen. Victor Hartog kreeg een prima kopkans op 3-0, maar hij bleef op een voorzet van Stony van den Berg op de penaltystip als genageld aan de grond staan. Vlak voor rust kroop NSVV door het oog van de naald, toen een vrije trap van Onur Furuncu op de lat uiteen spatte.
De Numansdorpers tapten in het tweede deel uit een heel ander vaatje. Na een minuut spelen prikte Oskar van Gelderen de 2-1 achter doelman Hoornweg. De bezoekers kregen weer hoop. Nadat Joey Salij zich de kaas van het brood liet eten door doelman Nicky van Gelder, voorkwam Hoornweg aan de overzijde een doorbraak van Oskar van Gelderen. De spits zag even later zijn inzet uit een voorzet van Kevin van der Giesen wederom gepareerd worden door de Hellevoetse uitblinker. Hellevoetsluis kwam even later door toedoen van de ervaren Richard de Lange wat onder de druk uit. Stony van den Berg kreeg zelfs een kans op 3-1, maar de spits kwam net een hoofdlengte tekort om de voorzet van De Lange tegen het garen te koppen. Na een kwartier spelen constateerde scheidsrechter Van Rijsbergen hands van doelman Nicky de Gelder bij het uitverdedigen net buiten de zestien. Onur Furuncu peerde de vrije trap door de rammelende muur en langs de grabbelende doelman tegen de touwen: 3-1. Hellevoetsluis was nog geenszins klaar met het eveneens in degradatienood verkerende NSVV. Jurre Toes was dichtbij de aansluiter, maar Deshney Hoornweg stond met een katachtige redding Numansdorps succes in de weg, evenals Kelvin van der Giesen. NSVV kreeg een kwartier voor tijd plotseling weer hoop, toen aanvoerder Marco Mann diens vrije trap net over de middenlijn tot zijn eigen, maar ook die van Deshney Hoornweg bij de tweede paal in het doel zag vallen: 3-2. Nadat de snelle Joey Salij bij een uitbraak een kruller naar de tweede paal zag afzwaaien, kopte Marco Mann tot grote opluchting van het thuisfront een hoekschop net naast. Het bleek het laatste wapenfeit, waarop het overwinningsfeestje in het rood witte kamp dik werd gevierd. ‘We staan nu op vier punten van NSVV en dus is er met nog tien wedstrijden te gaan weer hoop. We hebben in voorgaande wedstrijden diverse keren vlak voor tijd de deksel op onze neus gekregen, nu viel de gelijkmaker eens niet. We hopen deze lijn te kunnen doortrekken en dat daarbij het kwartje nu eens onze kant gaat oprollen. Ook al staan we er slecht voor, blijft de trainingsopkomst optimaal en is het leuk dat de spelers daar nu eens voor worden beloond,’ aldus De Koning. Hellevoetsluis wacht aanstaande zaterdag, wederom in eigen huis, om 14.30 uur de krachtproef tegen Rozenburg. Een revanche op de 5-0 nederlaag in de heenwedstrijd zou zeer welkom zijn.