Afbeelding

oplichters aan het werk!

Actueel 49 keer gelezen

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) waarschuwt consumenten in regio Rotterdam voor één of meer mogelijke oplichters die zeggen bij toezichthouder AFM te werken. De AFM heeft van consumenten meldingen ontvangen dat half februari in de regio Rotterdam een onbekende man voor de deur stond die zich uitgaf als medewerker van de AFM en informatie over hypotheken zei te verzamelen. Hij stelde voor de hele financiële situatie van de consument door te nemen.

Dit is géén medewerker van de AFM en waarschijnlijk een oplichter. Mogelijk zijn of worden meer mensen benaderd. De AFM wil benadrukken dat zij nooit ongevraagd bij consumenten langskomt en nooit naar persoonlijke financiële gegevens zal vragen. Geef nooit financiële gegevens aan personen die zich ongevraagd en zonder afspraak melden. Wanneer u te maken krijgt met deze praktijken, maak daar dan altijd melding van bij de politie (via telefoonnummer 0900-8844) en bij de het Meldpunt van de AFM, telefoonnummer 0900-540 0540.

Colportage
Wanneer u iemand aan de deur krijgt die wil praten over financiële zaken en die niet op uw initiatief een afspraak heeft gemaakt om langs te komen, laat deze persoon dan niet binnen. Mogelijk leidt dat tot onnodig en duur financieel advies of zelfs tot oplichting. Voor krediet is het bovendien verboden op deze wijze te colporteren.

 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant