Afbeelding

Dorpshuis zoekt tientallen vrijwilligers

Actueel 93 keer gelezen

Naast het wegvallen van de subsidie van de gemeente Bernisse per 1 januari van dit jaar, heeft het dorpshuis in Oudenhoorn er een tweede grote uitdaging bijgekregen. De huidige beheerder heeft aangegeven per 1 mei te stoppen. Dat betekent dat per 1 mei het beheer in handen komt van het bestuur dat dit met vrijwilligers wil gaan invullen.

Voordelen van het inzetten van vrijwilligers is dat de opbrengsten van de bar nu ook ten goede komt van het dorpshuis. Voorheen baatte de beheerder die uit. Daarnaast komt het karakter weer meer te leggen op de functie van “ dorpshuis” en minder op dat van “zalencentrum”. Het bestuur gaat de komende maanden dus op zoek naar vrijwilligers: voor achter de bar, voor een technische commissie, voor een activiteiten commissie, diverse hand- en spandiensten en ga zo maar door. Op 16 maart zal er in het dorpshuis een vrijwilligerswervingsmarkt worden georganiseerd. Dit valt samen met de landelijke NL Doet vrijwilligersdag.

“Natuurlijk zijn vrijwilligers uit de hele gemeente Bernisse, zelfs van heel Voorne Putten, welkom bij ons”, aldus voorzitter Anita Biesheuvel. “We willen graag na 1 mei blijven functioneren als een ontmoetingsplaats in Oudenhoorn. Voor de lokale verenigingen, maar ook voor de bingo- en bridgeclubs, agrarische clubs, plattelandsjongeren en vele anderen die al bij ons ruimtes huren. “ Nu ook het beheer in eigen handen is zal er een belangrijke taak liggen bij de activiteitencommissie. Zij kunnen volop aan de bak om nieuwe initiatieven te ontwikkelen en het dorpshuis weer helemaal in de spotlight van Oudenhoorn te krijgen. Vragen over de veranderingen per 1 mei? Of geïnteresseerd om vrijwilliger te worden neemt contact op met een van de bestuursleden via: email – info@dorpshuisdemeent.nl. Voorzitter, Anita Biesheuvel – 06 – 22580615 of Penningmeester, Erik Noordzij – 06 – 24231934

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant